A doua partidă consecutivă disputată pe teren propriu de jucătorii noştri s-a dovedit de bun augur. După victoria împotriva celor de la CS Otopeni, fără drept de apel, o altă echipă bucureşteană a căzut victimă jocului din ce în ce mai coerent al fotbaliştilor noştri: Steaua 2 Bucureşti. Urmăriţi din tribună de directorul executiv al Astrei, Petre Buduru, giurgiuvean la origini, şi de directorul sportiv Costel Lazăr, giurgiuvenii s-au dezlănţuit pe teren.

Astfel, minutul cinci al meciului a marcat prima fază importantă la poarta stelistă, însă fără finalizare. Doar că, patru minute mai târziu, în urma unui fault în careu asupra lui Cataramă, arbitrul acordă penalty, executat şi transformat fără emoţii de căpitanul nostru, Cătălin Gheorghe. Scor 1 – 0!

În minutul 25, emoţii pentru jucătorii noştri, la o lovitură liberă acordată Stelei, doar că Popa a reţinut fără probleme. După o serie de mari ratări, scorul la pauză rămâne neschimbat. După pauză, giurgiuvenii revin pe teren cu şi mai mare chef de joc, astfel că, în minutul 59, William duce scorul la 2 – 0, în urma unei frumoase pătrunderi.

Primele emoţii au venit în minutul 67 când Dumitru a redus din diferenţă pentru Steaua. În minutul 69, emoţii mari pentru Astra: Bejean înscrie pentru Steaua, dar golul nu este validat din pricina unui fault comis de acesta! Două minute mai târziu, două noi mari ratări ale giurgiuvenilor: Fonseca reia cu capul după o centrare, în timp ce Marcu şutează mult prea puternic. Nici Cojenel nu scapă de coşmarul ratărilor, trecându-şi în drept o asemenea „bravură” în minutul 73.

După alte cinci minute, se dezlănţuie coşmarul pentru stelişti: în urma unui fault, Lazăr a primit un cartonaş roşu, pentru că nu şi-a putut ţine gura şi nici nervii în frâu. Minutul 85 mai punctează o ratare pentru Astra, Marin Stan şutând pe lângă poartă. Doar că, în ulimul minut de joc, William a stabilit scorul final, ca urmare a unei centrări a lui Stan: 3 – 1!

„A fost un meci bun pentru băieţii noştri, începem să recuperăm, ceea ce e cel mai important, şi sper ca în cel mai scurt timp să revenim acolo unde ne este locul în clasament, poate chiar printre primii cinci. Avem meciuri grele în continuare, dar dacă vom juca aşa cum am făcut-o în ultimele două meciuri, nu ar trebui să avem emoţii” – Imilian Şerbănică, antrenor principal FC ASTRA 2 GIURGIU.

„Din păcate, nu ne-am regăsit ritmul şi nici arbitrajul nu a prea fost de partea noastră. Am încasat şi un cartonaş roşu de care nu aveam nevoie, dar asta este în fotbal, ca şi în orice alt sport: sunt zile mai bune şi zile mai rele. Noi vom încerca să ne regăsim ritmul pentru meciurile următoare” – Adrian Bumbescu, antrenor FC STEAUA 2 BUCUREŞTI

FC ASTRA 2 GIURGIU

Gabriel Popa, Cătălin Gheorghe (c), George Şanţmare, Răzvan Damian, Valentin Sandu, Victoraş Cataramă, Daniel Ochia, Georgian Marcu, William de Amorim, Tiago Fonseca (min. 85 – Adrian Senin), Dorel Bănaru (pauză – Cristian Cojenel).

Antrenor – Imilian Şerbănică

FC STEAUA 2 BUCUREŞTI

Cezar Lungu, Vlad Ciuceanu, Florin Bejean (c), Novac Martinovik (min. 73 – Vlad Lupeş), Bogdan Vătăjelu, Andrei Ionescu, Alexandru Lazăr, Ionuţ Nastasie (pauză – Teodor Lica), Cosmin Matei (min. 62 – Irinel Dumitru), Vlad Rusu, Marius Albu

Antrenor – Adrian Bumbescu

Arbitri:

Ionuţ Iugulescu (Târgovişte) – nota 8,5

Vlad Dragoş (Târgovişte) – nota 8

Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmboviţa) – nota 8

Observatori

Nicu Neagoe (Craiova) şi Ioan Pârcălab (Bucureşti).

D.C.