Dacă Marin Barbu a părăsit Dunărea într-o zi de 13, noul tehnician a fost investit în funcţie chiar de ziua sa (14 ianuarie). Emil Ursu adscf9716 acceptat să vorbească despre venirea sa la Dunărea, planurile şi deciziile pe care le va lua în perioada imediat următoare. “Am venit cu mare plăcere la Giurgiu, unde ştiam că există o echipă de fotbal bună cu o bază sportivă frumoasă. De la bun început vreau să îi mulţumesc fostului antrenor, Marin Barbu, a cărui experienţă şi-a pus şi aici amprenta. Aş vrea să ştie că îl apreciez pentru ce a făcut aici. Referitor la plecarea sa, aceasta este viaţa noastră a antrenorilor. Depinde de cele mai multe ori de alţi factori şi nu de noi” au fost primele cuvinte acordate presei din Giurgiu (care nu pre s-au înghesuit să îl cunoască pe noul tehnician).

Inevitabil, discuţia s-a îndreptat către cariera de fotbalist. “Am plecat la 12 ani de acasă, din localitatea Tecuci, judeţul Teleorman spre Capitală pentru a încerca să îmi fac un rost. Viaţa era foarte grea pe atunci, dar mie îmi plăcea fotbalul. L-am început la clubul Dinamo, acolo unde am stat până în 1982.

7 ANI ÎN ECHIPA MILIŢIEI,CĂPITAN LA FC ARGEŞ

Emil Ursu a debutat în Divizia B la 18 ani, ca jucător la Victoria Bucureşti. Cu aceeaşi echipă va evolua din 1985 în prima divizie a ţării, primul său meci în “A” fiind Victoria Bucureşti – Universitatea Craiova (2-2), meci disputat pe 4 august 1985. După opt sezoane la Victoria, s-a transferat pentru o jumătate de sezon la SC Bacău (actuala FCM). Maturitatea fotbalistică a cunoscut-o la FC Argeş, acolo unde a evoluat între 1990 şi 1992 devenind căpitan de echipă al “violeţilor”. O teribilă accidentare avea să îl scoată din circuit pentru o jumătate de an, aducându-i totuşi un transfer la Progresul. Cariera şi-o va încheia la Dunărea Călăraşi, în 1996.

INSPIRAT DE TEAŞCĂ, HALAGIAN SAU LUCESCU

“Antrenorul care m-a descoperit a fost Constantin Frăţilă, fiind cel care m-a promovat la Divizia B. Am avut privilegiul să fiu antrenat de o serie de monştri-sacri ai acestei meserii precum Titi Teaşcă, Nicolae Nicuşor, Nelu Nuneweiler, Florin Halagian sau Mircea Lucescu. Pot spune că tot de la aceştia am preluat o serie de lucruri care m-au ajutat ulterior în cariera de antrenor” a menţionat Emil Ursu.

Conform spuselor aceluiaşi Emil Ursu, venirea la Dunărea nu înseamnă un pas înapoi în cariera lui chiar dacă până în urmă cu puţin timp a fost “secund” la prim-divizionara Astra Ploieşti. “Va fi o provocare să antrenez această echipă. Am planuri mari. La lotul de acum cred că terminăm lejer în primele opt formaţii. Pe viitor, în funcţie şi de cum vor evolua lucrurile, de ce să nu forţăm chiar o promovare istorică în prima Ligă?!” a mai declarat Emil Ursu.

Până la promovare, rămâne de văzut cum se va descurca noul tehnician în returul de campionat. Chiar dacă a lucrat foarte mult la nivelul copiilor şi juniorilor – cariera sa de antrenor confundându-se practic cu FC Dinamo (acolo unde a antrenat şi promovat la echipa mare a acestei formaţii jucători precum Marica, Mitea, Ropotan, Radu Ştefan sau Pulhac), Emil Ursu nu a avut ocazia să pregătească prea mult din postura de “principal” o formaţie, fie ea şi de “B”.

NU VREA SĂ RENUNŢE LA NICIUN JUCĂTOR

Chiar dacă a recunoscut că deocamdată nu a semnat contractul cu formaţia giurgiuveană, Emil Ursu şi-a stabilit deja un plan de bătaie. A păstrat meciul amical de sâmbătă, 16 ianuarie, cu FC Snagov, stabilit iniţial de Marin Barbu, urmând a se edifica nu numai asupra jucătorilor aflaţi în probe ci şi pentru a vedea pe viu ce pot jucătorii din actualul lot.

“Le-am zis băieţilor din start că nu vreau să renunţ la niciunul dintre ei. Am urmărit evoluţia echipei şi ştiu că beneficiază de un lot valoros. Pe lângă lotul pe care îl avem la dispoziţie, în Antalya urmează să mai luăm câţiva jucători tineri, de perspectivă. Pentru retur vă asigur că vor exista şi câţiva jucători cu experienţă de prima ligă, însă deocamdată prefer să păstrez secret numele lor” a spus Emil Ursu.

În ciuda acestor declaraţii, Vasile Tatarciuc l-a anunţat pe noul său antrenor că o problemă familială l-a determinat să părăsească Dunărea Giurgiu. Fundaşul central s-a înţeles cu oficialii Dunării să fie lăsat să plece. “Am vorbit cu Tatarciuc şi îmi doream sincer ca el să rămână. Mi-a spus că are o problemă în familie, vrea să fie alături de soţie şi mai aproape de casă. L-am înţeles şi ne-am strâns mâna la despărţire” a punctat Emil Ursu.

Se pare că nici situaţia lui Robert Kurtuly nu este una clară. După ce în luna octombrie a lipsit aproape două săptămâni pentru a susţine probe de joc în Asia, Kurtuly nu s-a prezentat la reunirea lotului de pe 11 ianuarie, lipsind şi la vizita medicală de pe 13 ianuarie. Se pare că cel poreclit Kurtis, l-a anunţat pe Marin Barbu, încă de dinainte de reunire că nu mai doreşte să continue la Giurgiu.

SCHIMBARE DE SISTEM, CIOCÂRLAN ÎN PERICOL

Chestionat cu privire asupra sistemului de joc, Emil Ursu se declară un fan al clasicului 4-4-2, şi că nu se va abate de la principiile sale nici la Dunărea. “Ştiu că va fi mai greu de implementat, dat fiind faptul că la Giurgiu s-a practicat până acum sistemul cu libero, însă vreau să jucăm 4-4-2 din retur” a spus Ursu. Cel mai afectat de această schimbare radicală va fi Costel Ciocârlan. “Căpitanul” Dunării Giurgiu (care va împlini 36 de ani în martie) evoluează pe postul de libero, toţi antrenorii din ultimii 5 ani (cu excepţia poate doar a lui Ilie Stan) preferând să înceapă meciurile cu “veteranul” Dunării.

APROAPE DE PRESĂ ŞI SUPORTERI

Emil Ursu a dat asigurări că va fi deosebit de comunicativ cu presa locală, acesta având în plan chiar organizarea unor conferinţe de presă înainte de meciurile importante şi evident după meciurile oficiale. Rămâne de văzut unde anume vor fi ţinute aceste conferinţe, dat fiind faptul că în clădirea principală a clubului există criză de spaţiu. Nici suporterii nu au fost uitaţi, Emil Ursu recunoscând că aceştia reprezintă un factor determinant pentru o echipă.

Bogdan VLADU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here