În debutul recentei conferințe de presă a ACL Giurgiu ( miercuri, 12 noiembrie),  purtătorul de cuvânt al PNL, Elsa Joantă, a declarat că alegătorii din țară, dar și din județul nostru primesc din partea primarilor PSD, prin intermediul Poștei Române, scrisori prin care li se solicită să-l voteze în turul doi pe Victor Ponta.

Și în municipiu s-a distribuit o astfel de scrisoare, semnată de primarul Nicolae Barbu, în care se prezintă 9 mari realizări atribuie lui Victor Ponta- a precizat Elsa Joantă.  În alte comune mai mici numărul acestor realizări se diminuează la jumătate! În scrisoarea distribuită giurgiuvenilor se menționează că 5,4 milioane de pensionari au primit pensii majorate în acest an.  În realitate, acestea s-au indexat conform legii! Se spune că la un milion de oameni le-a crescut salariul minim de la 700 la 900 de lei , dar nu se spune că această creștere se datorează unui acord încheiat cu sindicatele de pe vremea când era Ministru al muncii liberalul Mariana Cîmpeanu! Li se mai spune giurgiuvenilor că la 15 mii de medici și la 14 mii de profesori debutanți li s-au majorat salariile, că s-au creat 200.000 de locuri de muncă și că un milion de români au primit subvenții agricole ,  dar nu li se spune că acești bani sunt veniți de la Comisia Europeană și nu de la Guvernul Ponta!

Pe baza datelor furnizate de Banca Națională a României, Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă, Comisia Europeană și Banca Mondială,  se constată însă că locurile de muncă nu sunt, cifrele prezentate de pesediști fiind de fapt numărul salariaților din economie! Din mai 2012 și până astăzi numărul locurilor de muncă au scăzut de la 4,5 milioane la 4,43! Investițiile străine care creează locuri de muncă au scăzut și ele de la 5,25 miliarde euro la doar 1,41! Șomajul a crescut și el față de 2012 cu 52.000 de persoane, la nivel de țară! PSD mai spune că au crescut rezervele valutare ale țării, dar în realitate ele sunt mai mici ca în 2013, când la rândul lor au fost mai mici ca în 2012… deci și aici trendul este în scădere și nu pozitiv, cum susțin oamenii lui Ponta! În concluzie, a mai precizat Elsa Joantă, pesediștii se laudă, în timp ce țara o duce tot mai greu, iar campania de prezentare a lui Ponta de către PSD este una rușinoasă! (Heliade CĂLIN) 

1 COMENTARIU

  1. Tovarasul Nicolae Barbu impreuna cu acolitii sai trebuia mai intai sa se deplaseze la mormantul tovarasului Nicolae Ceausescu sa-i citeasca maretele realizari,poate nea Nicu se mai destindea si el ca de mult nu a mai auzit de asa realizari.Stati,sa vedeti de acum incolo.D-zeu sa ne ajute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here