În perioada 28 septembrie – 4 octombrie, Şcoala Gimnazială Nr.7, din Giurgiu a participat la reuniunea din Lituania a proiectului multilateral Comenius – „Traditions under the European Sky”, în cadrul programului „Învăţare pe tot parcursul vieţii”, finanţat de Comisia Europeană şi administrat în România de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale, Bucureşti.

În cadrul acestui parteneriat, Scoala Gimnazială Nr.7  din Giurgiu este instituţia coordonatoare, având parteneri din Turcia, Portugalia, Lituania, Cehia şi Irlanda. Reuniunea din Lituania este a patra din acest proiect, prima având loc în România în perioada 18-22 noiembrie 2013, a doua în Turcia, în perioada 30.03-04.04.2014 şi a treia în Portugalia în perioada 09-15.06.2014.

La reuniunea din Lituania au participat 4 cadre didactice şi 3 elevi, care au fost cazaţi în mai multe familii. Principalele obiective ale reuniunii au fost realizarea atelierelor de muzică şi gătit, precum şi crearea unui schimb profesional şi cultural între cele 6 instituţii. În cadrul atelierului de muzică, partenerii au învăţat cântecul „Ėjo senis lauko arti”, iar pentru atelierul de gătit, aceştia au pregătit reţete tradiţionale la grătar. Oaspeţii au fost primiţi cu pâine şi sare în şcoala din Kaunas, a fost vizitată şcoala, iar elevii au prezentat un frumos program artistic. Au fost totodată planificate următoarele reuniuni de proiect ce vor avea loc în Cehia şi Irland,  fiind discutate metode de realizare eficientă a produselor finale, neterminate până în prezent.

Pe lângă activităţile proiectului, organizatorii au pregătit vizite de promovare a culturii şi tradiţiilor lituaniene, în diferite case în mediul rural precum şi la Marea Baltică. Reuniunea de proiect s-a încheiat prin completarea unui chestionare de evaluare, partenerii întorcându-se acasă cu multe experienţe şi cunoştinţe noi în bagaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.