În cursul zilei de 11 septembrie, cu câteva zile înaintea începerii noului an şcolar am stat de vorbă cu  Gigi Oprişan ,inspector general Şcolar în cadul Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu , de la care am aflat că sunt nevoiţi să înceapă noul an şcolar cu un handicap, și anume lipsa manualelor pentru copiii din clasele a – I – a  şi  a – II –a, un amănunt care  va umbri întrucâtva bucuria copiilor ce pășesc pentru prima oară pragul unei școli. Suntem convinşi însă că acest lucru nu va dura şi nu va impieta procesul de învăţământ – spunea Gigi Oprișan. Aşteptăm cu nerăbdare decizia CNSCE privind manualele şcolare. Există chiar şi o alternativă. Pe internet se găsesc manuale digitale,așa că  rămâne la aprecierea conducerii şcolilor şi a profesorilor dacă vor dori să implementeze în sistemul de învăţământ această nouă formă de predare cu ajutorul manualelor digitale. De precizat este faptul că lipsa manualelor nu este o problemă specifică județului  Giurgiu ci se manifestă la nivel național. Întrebat cum se prezintă școlile în prima zi de curs, Gigi Oprișan ne-a spus: Igienizarea şcolilor s-a făcut în absolut toate şcolile din judeţ. Din motive obiective cum ar fi lipsa apei potabile curente sau canalizare 15% din şcoli nu au primit avizul de funcţionare. Profit de ocazia ivită şi doresc prin intermediul dumneavoastră să adresez câteva cuvinte elevilor şi părinţilor în egală măsură. Educaţia este calea oricărui copil spre o viaţă mai bună şi ar trebui să reprezinte prioritatea permanentă a fiecăruia dintre noi. Şcoala nu este o obligaţie, ci un drept. Este locul binecuvântat în care ne desfăşurăm activitatea. Pe acest drum ne angajăm împreună: elevi, părinţi şi profesori. Este necesar să facem echipă pentru copii noştri, fiindcă fără o relaţie strânsă şcoală – familie este greu să reuşim. Tuturor le doresc multă baftă, putere de muncă şi sănătate, iar noul an şcolar să fie unul plin de învăţăminte.   – a precizat în încheiere inspectorul general şcolar Gigi Oprişan.

I.C.MANDU

3 COMENTARII

  1. D-le inspector. Aproape ca am adormit citind acest articol. As dori sa va amintesc urmatoarele: 1. la clasa pregatitoare, parintii au cumparat manualele (caietele speciale); 2. la clasa I parintii au cumparat manualele alternative de pe la diverse edituri deoarece au fost distribuite de catre minister – scoala, manuale depasite ce nu respectau programa.
    Acum, veniti si ne spuneti ca pentru clasa a II a nu sunt manuale si ca am avea la dispozitie varianta digitala (mira-m-as); varianta digitala merge si la aragaz sau cuptorul cu microunde? Stiti cati parinti nu-si pot permite un calculator sau o tableta? Mergeti intr-o scoala si vorbiti cu parintii. Penru EDUCATIE viziune 0 (zero) din partea politrucilor din minister si din inspectorate. Si ca sa inchei, sunt convins ca articolul a fost scris pentru nivelul de intelegere al copiilor de clasa I si a II a. Va doresc ce ne oferiti dvs. si ministerul eDUCATIEI noua: adica NIMIC.

  2. Nu doresc sa ma erijez in aparatorul nimanui insa inspectorul general comunica o situatie pe care ministerul invatamantului o gestioneaza prost, asa ca va suparati inutil pe un om care chiar comunica cu presa, cu parintii si doreste sa lamureasca niste lucruri in masura in care legea si deciziile MEC ii sunt comunicate.
    Dusmnanii invatamantului trebuie cautati mai sus, prin ministere. Felicitari domnului inspector pentru transparenta, pentru modul eficient de a comunica si pentru profesionalism.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.