JOSmasca_Offwithyour-maskCel mai iubit dintre  PSD-iștii   giurgiuveni tocmai și-a  încheiat cu success show-ul  în  comedia burlescă a demisiei . Niculae Bădălău , pentru suspansul adresat  naivilor,  amatori de filme indiene proaste,  trebuia  să joace rolul unui om  demn,   care în numele onoarei și a solidarității  face un lucru de fapt necesar și normal , depunându-și  demisia din funcția de lider de Organizație.

Scenaristul a modificat  însă deznodământul , pe ultima sută de metri,  dorind ca acest film ce pare  dedicat oligofrenilor politici,  să se  termine cu happy-end, eroul  rămânând, de-a pururea , în rolul principal spre satisfacția adulatorilor! Tragic este că după cum vedem cu ochiul liber al DNA, eroii principali  sunt personaje  din codul penal!

Demisia  este un act de onoare, însă este greu să  fi capabil de asemenea gesturi când te scalzi într-o slinoasă mlaștină morală. Și cum să  pleci din funcții care îți aduc privilegii, care  te transformă  din adevăratul nimeni într-o persoană importantă, păpușar peste o gloată de umili   când  sub doctrina partidului care  îți oferă majoritate poți să sfidezi legea?  Poți chiar să o încalci fără să răspunzi și chiar să fi transformat într-un erou în acest  stat ce devine  fără de tăgadă, unul mafiot. Pe cine mai interesează că ai  debutat în viața infracțională ca ultimul găinar, că ulterior te-ai specializat  în politică și ai devenit un infractor de lux ,  transformând , sacul de grâu,  în ditamai evaziunea  de milioane…Dacă ești construit după chipul și asemănarea  șefului tău de partid  este greu să te mai ”lapezi” de corupție, de manipulare, de privilegii politice, de imunitate  chiar și de copy paste…”

Este adevărat că atunci când scazi TVA-ul și  micșorezi CAS-ul , orice faptă penală, indiferent de gravitatea ei , îți  poate fi  iertată.  Iată certitudinea că în România deciziile politice sunt  întotdeauna mai corecte decât  cele ale justiției!  Suntem cu adevărat o țară a paradoxurilor. Deși în toate rapoartele internaționale  apărem  printre cele mai corupte state, nu putem să nu remarcăm că avem însă de-a face cu cei mai inocenți infractori politici.

Modul în care se face dreptate în România spune multe despre natura dorințelor noastre, asupra nivelului educației, nivelului cultural și obiceiurilor majorității. Astfel spus, deși scenarii  despre succesiunea lupilor tineri  la șefia PSD, sunt multe, s-a demonstrat că în continuare  jungla are un singur stăpân!  Pentru a înțelege mai bine ce vreau să spun, hai să parcurgem împreună bancul din rândurile de mai jos:

Iepurașul își făcea teza de doctorat…Curioasă, vulpea, trecând prin zonă, îl întreabă: – Ce faci, iepurașule, despre ce scrii tu acolo? – Am început lucrarea de cercetare despre cum este mâncată vulpea de către iepuraș… Ha, ha, ha… păi cum o să mănânce un amărât de iepuraș o vulpe? Poate invers…– Cercetare științifică, vulpeo. Dacă nu crezi, te aștept deseară la vizuină…

Dimineață, pădurea aștepta încremenită,  uimită de mirare…În fața vizuinei, pielea vulpii era întinsă la uscat. Curios, lupul apare și el în peisaj și îl întreabă pe iepuraș :
– Despre ce scrii tu acolo, iepurașule?
– Sunt la cercetarea propriu-zisă din teză. Studiez cum e mâncat lupul de către iepuraș.
– Ha, ha, ha… cum o să mănânce un amărât ca tine un lup mare și tare ca mine?
– Asta e cercetare științifică serioasa; dacă nu crezi ne vedem deseară la vizuină…

Dimineața următoare , stupoare mare în toată pădurea. Pielea lupului era întinsă la uscat, lângă cea a vulpii. Nemairezistând de curiozitate, ursul o apucă și el spre vizuina  iepurașului, îl salută și îl întreabă:
– Despre ce mai scrii tu acolo, iepurașule?
– Sunt deja la concluziile cercetării în care demonstrez cum e mâncat ursul de către iepuraș…
– Ha, ha, ha, ho, ho, ho… ce tot spui, pricăjitule? … Cum să mânânce un mititel ca tine un urs mare ca mine?
– Nu crezi?! Aceasta este o cercetare științifică, nu e o glumă! Vino deseară la vizuină și ai să te convingi…
În dimineața următoare, toată pădurea era șocată!  Pielea ursului era întinsă la uscat,  lângă cea a lupului și cea a vulpii….
După câteva ore, când lighioanele pădurii se răspândiseră speriate care încotro, iepurașul ieși râzând din vizuină, ținându-se de gât cu… Leul care îi spuse:
– Ai văzut, măi  iepurașule? Ce îți spuneam eu? Nu tema contează, ci coordonatorul !

Lui Niculae Bădălău îi place încă să se plimbe de gât cu coordonatorul fără să știe însă că în pădure mai trăiește și vânătorul căruia îi plac marile trofee!  (Belphegor)

 

 

 

10 COMENTARII

  • Vai,vai,domnu’ consilier,credeam că aveți gusturi mai cultivate,măcar în urma acțiunii unor giurgiuveni inimoși,de a combate manelele prin muzica lui Mircea Vintilă,Ducu Bertzi s.a.,dar văzând ora la care ati postat înregistrarea,e de (ne)înțeles.Sau poate ati vrut să transmiteți vreun mesaj ermetic,pe care nu l-am descifrat,fiindcă am avut răbdare să ascult doar câteva secunde. Pentru înviorare,eu v-as propune să (re)ascultați o melodie din anii de început ai formației Phoenix:”Hei Tramvai,Cu Etaj Și Tras De Cai…” (Vremuri).La Giurgiu am ascultat-o ultima dată la Restaurantul Perla,la o întâlnire cu colegii de promoție,de la”Ion Maiorescu”,în 1989!

 1. Înțeleg că giurgiuvenii sunt foarte supărați pe liderul local PSD,dar ar fi în culmea fericirii dacă ar fi fost dărâmat guvernul ROMÂNIEI ,în speta primul ministru! Dacă l-ai fi luat la întrebări pe oricare dintre cei 100 de participanți la mitingul de vineri ti-ar fi spus că îi este foarte dor de Boc,Blaga,Videanu,Berceanu,Roberta,Flutur,Oltean ,Udrea,dar și de cuplul comico-fantezist Alinuța -Blaga și mai ales de individul care repetă ca un copil:”Vleau să fiu plim-ministlu!”De asemenea,ar fi zis fiecare din cei 100 de magnifici că are prea mulți bani,să i se taie din nou 25 % din salariu,să se închidă Spitalul Judeţean că locuitorii orașului sunt sănătoși tun,să se mărească TVA din nou la 24 %,și din creșterea economică de peste 4% să se facă închisori în toată țara pentru toti cei care sunt de altă părere decât Monica Macovei . Bine că ceilalți giurgiuveni,în afară de cei 100,sunt de altă părere,muncesc și trudesc din greu zi de zi,și am văzut și constatat asta si ieri,într-o vizită la niște prieteni din Singureni.

 2. atunci cand cei mai multi vor intelege ce inseamna DEMNITATE cu siguranta vor alege Demnitatea.constat,cu parere de rau,ca foarte multi cunoscuti sau de fapt necunoscuti,au ales sa fie corupti,au ales „materialul financiar”in locul acestei Valori care este DEMNITATEA.imi pun o intrebare:ce ar alege acestia, intr-o situatie ipotetica in care propria-i mama s-ar afla intr-o situatie de nevoie, grava si o „oferta financiara „?imi dau un raspuns:Baniii….!traim intr-o realitate dureroasa.cand vom invata sa discernem in a face alegeri corecte,atunci vom putea spune ca societatea mai are o sansa,ca noi mai avem sansa sa ne dam o sansa.sa speram ca momentul nu va fi departe…..!

 3. Sunt de acord ca totul porneste de la alegeri, dar nu numai de la cele politice ci alegerile care ne definesc ca fosta natie,popor actual stat mafiot. Daca am fi ales sa nu acceptam sa ne vindem resursele ieftin si apoi sa le cumparam scump,daca am fi ales sa ne daramam din radacini industria, sistemul de irigatii, sa ne exploatam tot ce aveam , acum nu trebuia sa votam saracia si mizeria in care traim de peste 20 de ani. Ne-au saracit si umilit tocmai pentru a ne putea exploata. Atunci cand esti sarac, cand datoriile nu se mai termina poti sa fi cumparat cu orice. Ne-au distrus tara,ne-au distrus pe noi,ne-au distrus coloana vertebrala ca neam. Suntem paralizati, acceptam orice, suntem putini, saraci, bolnavi, obositi…suntem ceea ce si-au dorit sa fim.

 4. Ponta este un conrupt un mincinos,un plagiator un neocomunist fara scrupule lipsit de inteligenta, demnitate si experienta politica. Fara Adrian Nastase si alti mentori ar fi fost un mediocru iar cariera juridica ar fi fost un vis. A rezolvat problemele3 tarii asa cum si-a rezolvat si dosarele cat a fost procuror. Sunt in acest Guvern si oameni inteligenti, specialisti care au luat masuri bune insa puse in balante cu furtul Romaniei atat din interior cat si din exterior cu acordul politicienilor sunt insesizabile. Ne-ar putea spune Ponta de ce ne vindem energia ieftina launguri si apoi o cumparam extrem de scum,de ce stam pe un adevarat aur in ceea ce priveste resursele de apa minerale iar noi nu facem nimic,ci doar le vindem strainilor , de ce ne-a promis autostrazi si se fura ca-n codru si strabatem Romania in doua zile..dece..dece..de ce.. Stiu inaintea lui au condus alti conrupti de la PDL,insa aia au condus la un moment dat impreuna tot cu PSD-UL. nU POTI JUSTIFICA HOTIA, BATAIA DE JOC DOAR ASCUNZANDU-TE DUPA GUVERNAREA PDL, CARE A FOST CU MULT MAI NEINSEMNATA CA MASURI SI VECHIME DECTA PSD. PSD-UL domina din 89 si cuncateva excepti a fost prezent in toate combinatiile politice.Sunt raspunzatori de vinderea Romaniei la fiare vechi, de distrugerea economiei si de gradul de indatorare. Cand a fenit FSN-UL datoria Romaniei era zero, dupa cativa ani deja eram in rahat si vanduti strainilor care si-au deschis afaceri cu implicarea fostilor securisti actuali politicieni si care n-au platit statului Roman nicio taxa sau impozit, fiind inregistrati in paradisuri fiscale. V-ati vandut poporul ca pe niste femei ieftine, iar acum vreti din nou votul nostru doar pt ca ne-ati aruncat 5 lei.

 5. Fostul președinte a dat a înțelege că are de gând să se mute în vila de pe strada Gogol (din București),după ce renovarea acesteia ne -a ars la buzunare de vreo 300 000 €,în condițiile în care mai are și ditamai viloiul pe care si l-a atribuit singur când era”primarele”capitalei.
  Aflăm din „ziare.com.” că actualul prezident a avut oarece pretenții înainte să se mute în Vila Lac3,ceea ce ne -a mai ușurat de 1,2 milioane de €,prin fel și fel de amenajări interioare de tip Neckermann,cu pereți dărâmați și înlocuiți cu geamuri panoramice s.a.Răstimp,premierul țării este batjocorit și umilit,probabil că le stă prea multora în gât,din țară și din străinătate,iar unii postaci din site-ul mai sus menționat îi urează să -i taie turcii un picior,să-i facă o injecţie să nu se mai scoale,să vină la serviciu în cârje,să aibă un accident de maşină sau de avion,și multe altele asemenea,că doar suntem un popor creștin,tolerant,ospitalier ,adică o insulă de cultură şi latinitate fată de slavii barbari din jur!

 6. V-ati facut o analiza si a costurilor celorlalte vile de protocol unde locuiesc Iliescu si Constantinescu?
  L-ati intrebat de comunistul Iliescu cum a ajuns el si gloata lui de securisti sa indatoreze Romania, care nu avea nicio datorie externa? Cum au aparut imediat dupa revolutie toti securisti care si-au impartit averea statului, si ariile de influenta.? V-au micsorat TVA-UL insa isi voteaza pensii speciale desi vin ca nesimtiti si dorm in Parlament sau stau ca niste rama in banci. Cat despre Ponta,nu are sens sa ne pierdem timpul.. insa daca este multumit de sistemul de sanatate pe care se lauda ca l-a pus pe picioare, ca face eforturi sa performeze prin alocarea de bani de la buget, de ce se opereaza in Turcia?….PENTRU CA SUNT CONSTIENTI CA AU DISTRUS TOT CE SE PUTEA DISTRUGE, SISTEMUL MEDICAL PRIN SUBFINANTARE, PRIN LIPSA DE APARATURA MEDICALA,PLECAREA MEDICILOR FOARTE BUNI PESTE HOTARE. Toti de la PSD sunt mandri ca sunt Romani, dar isi rezolva problemele de sanatate in strainatate, vacantele deasemenea, conturile in banci straine, copiii studiaza in strainatate, afacerile cu capital straini, deci mandri ca sunt romani prosti care accepta umilinta pentru ca niste rame, niste viermi sa traiasca bine. Dvs sunteti mandru?

 7. Cat de las,de incompetent siprost trebuie sa fi ca de de fiecara data cand se comenteaza negativ in ceea ce priveste PSD-ULsa invoci aceeasi scuza penibila Basescu si PDL-UL.
  Oare cat se vor mai ascunde in spatele aceluiasi vesnic subiect pentru a evita raspunsuri clare. Daca Basescu a comis ceva ilegalsa raspunda in fata legii,insa nu scuza incompetenta, infractionalitatea, prostia,lasitatea membrilor PSD. Asa cum spunea un alt cititor cu exceptia unei scurte perioade PSDa-ul a fost prezent mai tot timpul la guvernare chiar si cu cei pe care astazi ii blameaza. In Giurgiu multi pedelisti pentru a-si pastra posturile sunt psd-isti convinsi ex Vasile Ilie, Ionescu si alti pupincuristi asemenilor care s-ar duce si la partidul nazist pentru a-si pastra posturile, altfek fiind niste bieti bugetari intrucat valoarea lor sta in carnet5ul de membru de partid indiferent de culoarea lui.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.