În data de 27 octombrie, ora 22.30, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu  (S.P.F. Turnu Măgurele) au întrerupt drumul ilegal spre Spaţiul Schengen a patru cetăţeni sirieni care încercau să ajungă în Austria. Ei  au depistat în apropierea malului fluviului Dunărea 4  bărbați care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Persoanele care nu vorbeau limba română, au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări, ocazie cu care s-a stabilit că sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 17 şi 28 de ani.

Aceştia au declarat că au plecat în urmă cu o lună din Siria, au tranzitat Turcia şi Bulgaria, iar în România au ajuns cu ajutorul unei călăuze care i-a trecut fluviul Dunărea cu o ambarcaţiune de mici dimensiuni. Scopul lor era acela de a ajunge în Austria.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei bărbaţilor, în cauză fiind întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 262 din Codul Penal. Conform protocolului româno-bulgar, cetăţenii sirieni urmează a fi predaţi astăzi, autorităţilor de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. (Jurnal)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here