În data de 27 octombrie, ora 22.30, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu  (S.P.F. Turnu Măgurele) au întrerupt drumul ilegal spre Spaţiul Schengen a patru cetăţeni sirieni care încercau să ajungă în Austria. Ei  au depistat în apropierea malului fluviului Dunărea 4  bărbați care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Persoanele care nu vorbeau limba română, au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări, ocazie cu care s-a stabilit că sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 17 şi 28 de ani.

Aceştia au declarat că au plecat în urmă cu o lună din Siria, au tranzitat Turcia şi Bulgaria, iar în România au ajuns cu ajutorul unei călăuze care i-a trecut fluviul Dunărea cu o ambarcaţiune de mici dimensiuni. Scopul lor era acela de a ajunge în Austria.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei bărbaţilor, în cauză fiind întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 262 din Codul Penal. Conform protocolului româno-bulgar, cetăţenii sirieni urmează a fi predaţi astăzi, autorităţilor de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. (Jurnal)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.