Ladislau-PickAlegerile în Colegiul Medicilor din România (C.M.R.) au fost invalidate, parțial, tocmai de Comisia Electorală Centrală în 35 de județe din țară, printre care și Giurgiu, după ce s-a constatat că medici care au deținut deja două mandate în funcții de conducere s-au înscris din nou pe liste.

        Într-un comunicat  emis de dr. Gheorghe Borcean, actualul președinte al Colegiului Medicilor din România , acesta declara  că actuala conducere a CMR e nemulțumită de invalidarea parțială a scrutinului: Alegerile pentru organele de conducere ale C.M.R. au fost parțial invalidate. Încă din urmă cu 6-7 luni am arătat legiuitorului că, în multe alte țări din Europa nu există o limitare a numărului de mandate și că nu există un motiv pentru limitare. Legiuitorul a înțeles și a procedat în consecință, drept pentru care îi mulțumim și pe această cale. Promulgarea modificării legislative s-a făcut în timp constituțional. Este adevărat că opinia noastră a fost că putem cu toți candida și în mod legitim am dori să o facem. Opinia exprimată de noi aici a fost împărtășită în județe cu largă majoritate. Comisia electorală centrală a primit mandat să organizeze și să vegheze la legalitatea alegerilor, însă nu a împărtășit opinia noastră, astfel încât a invalidat parțial alegerile– se mai spune în comunicat.

        Comisia Electorală a considerat, însă, că legea nu se poate aplica retroactiv, așa că toți cei care au deținut deja două  mandate la conducerea Colegiului nu mai pot participa la alegeri, fiindu-le invalidată candidatura. Potrivit unor surse din CMR, un nou tur al alegerilor ar putea fi organizat abia în luna martie a anului viitor. Până atunci conducerea actuală urmând să-și continue activitatea, cu titlul interimar.

        În condițiile în care și județul Giurgiu se numără printre cele 35 de județe în care alegerile au fost invalidate, jurnaliștii publicației noastre s-au adresat actualului președinte al Colegiului Medicilor ( filiala Giurgiu), dr. Pick Ladislau, care ne-a confirmat această invalidare, însă nu a putut să ne ne ofere mai multe informații despre un eventual nou tur al alegerilor, spunând doar: Așteptăm zilele acestea reglementări din partea C.M.R. și de îndată ce le vom primi, vi le vom prezenta…

(T. Nicolau)