Ladislau-PickAlegerile în Colegiul Medicilor din România (C.M.R.) au fost invalidate, parțial, tocmai de Comisia Electorală Centrală în 35 de județe din țară, printre care și Giurgiu, după ce s-a constatat că medici care au deținut deja două mandate în funcții de conducere s-au înscris din nou pe liste.

        Într-un comunicat  emis de dr. Gheorghe Borcean, actualul președinte al Colegiului Medicilor din România , acesta declara  că actuala conducere a CMR e nemulțumită de invalidarea parțială a scrutinului: Alegerile pentru organele de conducere ale C.M.R. au fost parțial invalidate. Încă din urmă cu 6-7 luni am arătat legiuitorului că, în multe alte țări din Europa nu există o limitare a numărului de mandate și că nu există un motiv pentru limitare. Legiuitorul a înțeles și a procedat în consecință, drept pentru care îi mulțumim și pe această cale. Promulgarea modificării legislative s-a făcut în timp constituțional. Este adevărat că opinia noastră a fost că putem cu toți candida și în mod legitim am dori să o facem. Opinia exprimată de noi aici a fost împărtășită în județe cu largă majoritate. Comisia electorală centrală a primit mandat să organizeze și să vegheze la legalitatea alegerilor, însă nu a împărtășit opinia noastră, astfel încât a invalidat parțial alegerile– se mai spune în comunicat.

        Comisia Electorală a considerat, însă, că legea nu se poate aplica retroactiv, așa că toți cei care au deținut deja două  mandate la conducerea Colegiului nu mai pot participa la alegeri, fiindu-le invalidată candidatura. Potrivit unor surse din CMR, un nou tur al alegerilor ar putea fi organizat abia în luna martie a anului viitor. Până atunci conducerea actuală urmând să-și continue activitatea, cu titlul interimar.

        În condițiile în care și județul Giurgiu se numără printre cele 35 de județe în care alegerile au fost invalidate, jurnaliștii publicației noastre s-au adresat actualului președinte al Colegiului Medicilor ( filiala Giurgiu), dr. Pick Ladislau, care ne-a confirmat această invalidare, însă nu a putut să ne ne ofere mai multe informații despre un eventual nou tur al alegerilor, spunând doar: Așteptăm zilele acestea reglementări din partea C.M.R. și de îndată ce le vom primi, vi le vom prezenta…

(T. Nicolau)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.