Data de 1 noiembrie a marcat înfiinţarea unui nou serviciu în Giurgiu, un serviciu aşteptat de mulţi locuitori ai oraşului, exasperaţi de numărul mare şi agresivitatea câinilor vagabonzi de pe străzile oraşului. Serviciul gestiune câini fără stăpân şi-a început activitatea „în forţă”, ridicând de pe străzile oraşului câinii agresivi şi pe cei fără crotalier. Aceştia sut ridicaţi de o societate specializată de ecarisaj şi duşi în adăpostul special amenajat.

Trei angajaţi ai unei firme specializate, însoţiţi de mai mulţi poliţişti locali – a căror utilitate s-a simţit imediat – au pornit, vineri dimineaţă, în căutarea câinilor comunitari din Giurgiu. Şi nu a fost nevoie să caute mult, pentru că toate zonele oraşului sunt pline de astfel de animale, ce devin tot mai agresive. Acţiunea a început în zona centrală a oraşului şi nu a fost deloc uşoară, pentru că, în unele cazuri, aşa-zişii iubitori de animale au sărit în apărarea câinilor vagabonzi, ajungându-se chiar şi până la blesteme împotriva celor ce participau la această activitate. Nici tabăra celor care sunt împotriva câinilor vagabonzi nu s-a lăsat mai prejos, sărind în ajutorul hingherilor. Au fost şi cazuri în care giurgiuvenii iubitori de aimale au recurs la violenţe fizice pentru a salva patrupedele.

Asta nu i-a impresionat, însă, pe angajaţii firmei de ecarisaj, care şi-au continuat acţiunea, derulată în Piaţa Centrală şi Piaţa Teatrului, dar şi printre blocurile din zonă, pe pietonalele din centru şi de pe strada Gării, la Policlinică şi în Tineretului. Câinii adunaţi de pe străzi sunt duşi într-un adăpost special. Şi cum există posibilitatea ca, printre animalele ridicate de pe străzi să se afle şi câini ce au stăpân, iar stăpânul vrea să îi recupereze, aceştia trebuie să se adreseze serviciului specializat, la sediul DADP Giurgiu, de unde îşi vor putea recupera animalele, pe bază de proces verbal. Astfel de acţiuni vor continua până la eradicarea tuturor câinilor comunitari de pe străzile oraşului.

C. MOISE

5 COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.