ŞEFA DIICOT, Alina Bica, a fost ARESTATĂ pentru 30 de zile. Bica a fost reţinută joi pentru abuz în serviciu! Ea este suspectată că a aprobat, ca membră a unei comisii de retrocedări, despăgubiri pentru un teren supraevaluat, în favoarea unui om de afaceri. În acest caz au mai fost reţinuţi doi membri ai comisiei, iar doi deputaţi sunt cercetaţi şi ei în dosar. Alina Bica, acuzată de abuz în serviciu pentru o despăgubire păguboasă pentru statul român, a dat explicaţii timp de 9 ore în faţa judecătorilor, iar şedinţa s-a terminat la ora 3 dimineața! Instanţa a rămas în pronunţare în acest dosar, în noaptea de vineri spre sâmbătă, iar Bica a plecat acasă.

Sâmbătă 22 noiembrie, dimineaţă, magistraţii au aprobat arestarea preventivă timp de 30 de zile, pentru Alina Bica. La ieşirea din sediul CSM, şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Codruţa Kovesi, a declarat că în baza probelor şi indiciilor nou apărute în dosar, s-a făcut o nouă propunere Secţiei de procurori, care a fost aprobată.

Întrebată cum comentează decizia de joi seară a Secţiei de procurori a CSM, Kovesi a spus că nu are nimic de spus, adăugând însă că DNA a venit ulterior cu noi probe şi indicii care să susţină cererea de încuviinţare a arestării preventive. Procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi, a declarat, vineri, că joi a fost extinsă urmărirea penală cu privire la alte trei fapte de corupţie, pentru alte persoane implicate în dosarul în care fost reţinută şefa DIICOT, Alina Bica. Kovesi nu a vrut să dea mai multe informaţii cu privire la persoanele implicate, motivând că acestea nu au luat la cunoştinţă faptele pentru care sunt cercetaţi.

„Pot să vă spun că în cursul zilei de ieri (joi – n.r.) s-au extins cercetările pentru alte trei fapte de corupţie şi cu privire la alte persoane. Nu pot să fac publice numele sau faptele noi, deoarece persoanele care sunt implicate în investigaţie nu toate au luat la cunoştinţă de săvârşirea de infracţiuni. Putem să facem public acest lucru abia după ce se va aduce şi la cunoştinţa noilor persoane implicate aceste fapte (…) Pot doar să vă zic că sunt atât fapte noi, cât şi persoane noi”, a spus şefa DNA, la ieşirea din sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

2 COMENTARII

 1. Si-uite asa,Alina Bica,
  A intrat la „Mititica”!
  Iar prietena ei de shoping la Paris a inceput probabil sa cante
  „Vine o zi,vine o zi,
  Cand nu vei mai fi!”…(Holograf),cu gandul la protectorul ei ,care a scos-o zilele trecute la o berica in centrul capitalei.
  Asa se incheie zece ani de politica de carciuma,de la „Golden Blitz” la „Hanu’Berarilor”,via „Ciresica”…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here