dsc-0051La întrebarea jurnaliștilor locali dacă după alegerile parlamentare din 2016 ALDE ar putea ajunge să guverneze alături de actualul PNL, Co- Președintele Toma Petcu a făcut recent  mai multe precizări :

Cu actualul PNL și mai ales cu actualii săi conducători cred că o să fie foarte greu să facem acest lucru. Îmi vine foarte greu să constat că în rândul actualului PNL sunt oameni care, din punctul meu de vedere, nu sunt conducători liberali! De exemplu, oameni ca Alina Gorghiu au fost poziționați acolo doar de președintele Klaus Iohannis, iar acum PNL –ul este condus de Vasile Blaga! După părerea mea PNL se îndepărtează foarte mult de dreapta! … Gorghiu n-a avut nicio explicație pertinentă pentru a spune de ce au votat liberalii Codul Fiscal în Parlament, și de ce acum îl critică! În schimb, mi-a plăcut poziția lui Ludovic Orban pentru că așa face un om de dreapta, recunoaște întotdeauna adevărul! Poziția lui Gorghiu față de ALDE o descalifică ca o posibilă colaboratoare a noastră! Aceasta este poziția mea ca vicepreședinte la nivel național al ALDE, și nu mă voi dezice de ea”.

Co-președintele ALDE a mai spus: PNL înțelege că țara se guvernează bine și vor să rupă cu orice preț această guvernare, a mai declarat Toma Petcu. De ce? Pentru că la nivel național încrederea în Klaus Iohannis și în PNL începe să se erodeze pe zi ce trece! La începutul lui 2015 PNL era un partid proaspăt și foarte puternic, acum a început să se erodeze tot mai mult și s-ar putea ca în 2016 să fie un partid sleit de puteri și lipsit de orice forță de acțiune credibilă!

Heliade CĂLIN