După patru ani de rugăciuni către Mântuitorul din partea adulţilor şi scrisori către Moş Crăciun din partea copiilor din Crucea de Piatră (Călugăreni) în sfârșit se împlineşte minunea ca Biserica lor să fie redeschisă pentru a prăznui cu toţii, Naşterea Domnului…

Cu câțiva ani în urmă, folosindu-se de un pretext neîntemeiat, episcopul de Giurgiu PS Ambrozie a interzis slujbele preotului Constantin valeriu, în micuța biserică din Crucea de Piatră, amenințându-l pe acesta cu catherisirea. De atunci au urmat o serie de procese prin care preotul Constantin a dovedit în instanță că dreptatea nu este de partea atotputernicului Episcopiei din Giurgiu ci cea hotărâtă de judecători și prorocită de Domnul. La capătul unui șir întreg de umilințe și de privațiuni de tot felul, momente în care preotul Constantin împreună cu familia au supraviețuit din mila cetățenilor din acest sătuc. iată că Dumnezeu a făcut o minune.

La fel ca în anii de dinainte ca moravul episcopului Ambrozie să le răpească biserica şi preotul,  credincioşilor din Crucea de Piatră, şi în acest an Naşterea Domnului se va prăznui după programul deja obişnuit de enoriaşii parohiei cât şi a sutelor de enoriaşi sosiţi de pretutindeni. Astfel, după săvârşirea Sfintei Liturghii de către părintele paroh Constantin Valeriu Laurenţiu, joi dimineață, în ziua sfântă de Crăciun,  sunt aşteptaţi Moş Crăciunii ( aşa este datina în  Crucea,  a fi  2 sau 3 Moş Crăciuni),  care vor împărţi daruri copiilor din sat, în cântec de colindă, lângă bradul deja împodobit. Aceiaşi Moş Crăciuni,  vor merge pe ulițele  localităţii Singureni unde se află centrul ”Bambini in Emergenta”, centrul de îngrijire a copiilor bolnavi de SIDA. Astfel se va auzi din nou sfânta Liturghie în această biserică pe care ambiția și trufia unui înalt prelat a făcut-o să stea de atâta timp surdă și mută, neprimitoare față de bunii creștini ai locului.

Mulţumind mai întâi Bunului Dumnezeu că ne-a trimis pe Fiul Său ca să ne mântuiască şi să ne fie nădejde şi sprijin în orice ne încearcă viaţa, mulţumim tuturor celor care au susţinut cauza bisericii din Crucea de Piatră şi pe părintele Valeriu. Dumnezeu să vă binecuvânteze !

Naşterea Domnului să vă aducă tuturor sănătate, linişte şi curată bucurie !

La mulţi ani !