florin-velicuP1040363 În debutul ședinței ordinare a Consiliului Local Giurgiu de miercuri 29 iulie secretarul Primărie a șocat audiența cu câteva precizări de rigoare, în urma cărora forul municipal a rămas cu doar 19 consilieri locali, întrucât unul își dăduse mai demult demisia, doctorul Cosmin Georgescu, iar astăzi doi consilieri și-au pierdut mandatele.

Pe 14 iulie, a declarat printre altele Petre Roșu, instanța a respins definitiv și irevocabil cererea lui Dumitru Gărgărea (foto 2) și astfel a rămas valabilă hotărârea noastră de consiliu privind încetarea mandatului său de consilier local înainte de termen. În această situație fostul consilier al PPDD își pierde calitatea de consilier local, urmând ca PPDD să reglementeze modul de ocupare a locului devenit vacant.

Prin Ordinul Prefectului Nina Crișu, nr. 210/24.07.2015, a mai precizat Petre Roșu, ni s-a comunicat printr-o adresă oficială trimisă de Instituția Prefectului că s-a decis încetarea de drept a mandatului de consilier local înainte de termen al domnului Florian Velicu (foto 1), fost și el inițial consilier local al PPDD, și se declară vacant locul său. Ordinul Prefectului poate fi atacat în instanță, dar până atunci din acest moment Consiliul Local Giurgiu va funcționa cu doar 19 consilieri locali. Prin această soluție s-a dovedit domnule Velicu că nimeni n–a avut nimic cu dumneavoastră, nici primarul și nici Primăria ci doar partidul dumneavoastră,  care a înștiințat prefecta că nu mai sunteți membru – a mai spus secretarul Petre Roșu.

”Cine a vegheat majoritatea în CL Giurgiu, a încălcat LEGEA!”

 În fața acestei situații ciudate Florian Velicu a ținut să informeze Consiliul Local că astăzi a făcut o adresă către  Prefectura Giurgiu prin care solicita încetarea valabilății acestui Ordin, întrucât s-a încălcat statutul PPDD:  Cel care a semnat adresa către Prefectură (n. r. – noul președinte al Partidului , George Popa) habar nu are ce face! Prefectul este obligat să dea curs cererii, dar vă avertizez că toate hotărârile adoptate în Consiliul Local și votate de Gărgărea, până acum, pot fi considerate nule de drept. Cine a vegheat majoritatea în Consiliul Local Giurgiu a încălcat legea și fapta lui este penală!” – a mai spus Florian Velicu în apărarea sa, după care a părăsit sala de ședințe.

 La noi ca la nimeni!

 Și astfel, lucrările Consiliului Local până cine știe când se va mai obține o altă soluție în instanță, vor continua de acum încolo cu doar 19 consilieri locali, singurul absent motivat rămânând demisionarul Cosmin Georgescu întrucât locul pe care l-a ocupat simultan Gărgărea și/sau Velicu va rămâne vacant! De ce? Pentru că în loc ca lucrurile să se limpezească , și unul dintre cei doi consilieri (Dumitru Gărgărea și Florian Velicu) să-și piardă mandatul,  ironia soartei a făcut să și le piardă…amândoi! Astfel că, după ce multă vreme Consiliul local Giurgiu a funcționat atipic, cu un consilier în plus față de cât era normal, de acum instituția va avea cu unul mai puțin!? 

(Heliade CĂLIN)