beianu-copresedintePentru liberalii giurgiuveni nu există timp disponibil pentru concedii de odihnă sau vacanțe de lux întrucât în ultimele săptămâni am fost nevoiți să ne intensificăm activitatea organizatorică atât la nivelul județului cât și al municipiului. Am depus eforturi intense pe linia organizării activităților specifice premergătoare viitoarei campanii electorale-   a declarat , în cea mai recentă conferință de presă a PNL  Giurgiu , copreședintele organizației județene Dumitru Beianu. În acest sens  am luat în considerare în primul rând pretențiile justificative ale celor care vor vota candidații, fără a neglija pretențiile noastre referitoare la valoarea propriilor candidați.

De ce se feresc oamenii din mediul rural de liberali 

Referindu-se la candidații PNL pentru Primăria Giurgiu, Beianu a spus: Acest mod pertinent și modern de abordare a competiției electorale lasă loc la nivelul partidului unei competiții deschise pentru orice liberal care dorește să se înscrie în cursa pentru un fotoliu de consilier sau primar, așa cum este cazul și în municipiul Giurgiu unde situația a devenit deja arhicunoscută. Avem deja doi candidați extrem de valoroși: Noruț Stănișteanu și Florian Nicolae. Metoda de a avea mai mulți candidați viabili pentru un post este absolut democratică, iar în urma unui sondaj de opinie va rămâne în final unul singur care sperăm noi va ieși învingător în cursa pentru Primăria municipiului Giurgiu. Aplicarea acestei metode nu este deloc simplă întrucât presupune  un volum de muncă mult mai mare, mai ales în mediul rural.

De fapt în mediul rural se întâmplă și foarte multe lucruri ciudate, a mai declarat Dumitru Beianu. În județ există și o oarecare reținere din partea unor posibili candidați la un post de consilier local și mai ales de primar. Oamenii se tem să fie desemnați candidați ai PNL, iar această reticență vine în special din partea unor oameni care se tem că își pot pierde locurile de muncă, dacă se afișează alături de partidul nostru. Temeri justificate există și la primarii care au fost obligați să semneze deja declarații de candidaturi pentru 2016 pentru PSD Giurgiu! Ei au fost practic forțați, în mod neortodox, de liderii PSD Giurgiu să semneze aceste declarații în schimbul primirii unor fonduri pentru drumuri, apă/canal etc! Am întâlnit în numeroasele deplasări pe care le-am efectuat în județ foarte multe situații care creează o paletă complexă de măsuri cel puțin nedemocratice, ca să nu le numesc altfel, pe care le folosesc deja din plin și fără nicio jenă liderii PSD Giurgiu și aliații săi!

De ce fac liberalii sondaje cu doi candidați pe un post

 

Dumitru Beianu a comentat pentru ”Jurnal giurgiuvean” și rezultate pe care le așteaptă PNL Giurgiu de la sondajele de opinie care se vor desfășura în această lună. Sunt convins că vom primi un sprijin consistent  din partea cetățenilor giurgiuveni în efortul nostru de a completa o listă de candidați valoroși pentru primării, consilii locale, consiliile orășenești și pentru Consiliul Județean Giurgiu. În opinia mea,  candidații PNL trebuie să corespundă cât mai bine pretențiilor și speranțelor justificate ale alegătorilor giurgiuveni. În municipiu sunt anunțate deja două intenții de candidatură la Primăria Giurgiu, una aparține deputatului Florian Nicolae și cealaltă domnului Sergiu Noruț Stănișteanu. Mă bucură această situație întrucât există șansa ca giurgiuvenii să aibă de unde alege pe cel mai bun candidat, care să le rezolve așteptările. În plus, pe lângă cei doi există posibilitatea să mai apară și alți candidați. După câte știu deja avem anunțată și inetenția actualului viceprimar liberal al municipiului Liviu Popazu. La momentul potrivit vom vedea dacă și Liviu Popazu va dori să intre în sondajul de opinie sau se va retrage și-l va susține pe unul dintre ceilalți doi competitori…. De ce facem sondaje de opinie cu mai mulți candidați pe un post? Este foarte simplu de răspuns la o astfel de întrebare. Este un lucru democratic specific liberalismului, și în plus dovedim tuturor că avem candidați valoroși și că suntem un partid puternic care nu duce lipsă de lideri, așa cum cârcoteau unii sau alții până nu de mult! Acest mod de abordare este convenit la nivel central și la nivelul conducerii filialei județene. Este practic o formă convingătoare de liberalism dar și o preocupare a conducerii PNL Giurgiu pentru ai cointeresa pe cetățenii municipiului și județului de a se prezenta la urne. Încercăm practic să le oferim varianta cu cei mai buni primari și lista cu cei mai buni consilieri pentru viitorul mandat electoral. În concluzie, sunt convin că sondajul de opinie ne va oferi șansa de a avea cel mai bun candidat pentru primăria municipiului Giurgiu, candidat care să și câștige această cursă”, a conchis Dumitru Beianu.

Heliade CĂLIN