Având în vedere că în continuare se menţin ca principale cauze de producere a accidentelor de circulaţie, nerespectarea regimului legal de viteză, prin cele două forme de manifestare, respectiv viteza excesivă şi viteza neadaptată la condiţiile de drum, folosirea incorectă a platformei drumului de către pietoni, neacordarea priorităţii pietonilor dar şi faptul că în acest sfârşit de săptămână cea mai mare parte a românilor ce au petrecut vacanţa de Revelion se întorc către localităţile de reşedinţă sau de domiciliu, pentru asigurarea unui climat de ordine publică şi siguranţă rutieră, la nivel naţional se derulează acţiuni preventiv reactive, în sistem integrat, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale, axate în special pe depăşirea limitei de viteză şi conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.
În data de 5 ianuarie a.c., începând cu ora 13.00, la nivelul I.P.J. Giurgiu se vor organiza în acest sens acţiuni în sistem integrat, la care vor participa 31 de poliţişti rutieri şi 12 poliţişti desemnaţi din cadrul structurilor de ordine publică, care vor acţiona în principal pe Drumul Naţional 5, între localităţile Giurgiu şi Adunaţii Copăceni şi pe Drumul Naţional 6 Bucureşti – Alexandria, între localităţile Mihăileşti şi Naipu, unde vor fi utilizate 6 aparate radar, în cascadă, în zonele considerate cu risc rutier.
Nu vor fi neglijate nici Drumul Naţional 61, între localităţile Ghimpaţi şi Vânătorii Mici, Drumul Judeţean 601, între localităţile Bolintin Deal, Roata de Jos, Mârşa precum şi zona municipiului Giurgiu şi a oraşelor Bolintin Vale şi Mihăileşti unde poliţiştii rutieri vor utiliza de asemenea aparate radar.
Prin aceste acţiuni I.P.J. Giurgiu urmăreşte prevenirea implicării participanţilor la trafic în evenimente rutiere şi asigurarea fluenţei traficului rutier, având în vedere în special conducătorii autovehiculelor ce tranzitează Drumul Naţional 5, din direcţia Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu cu Republica Bulgaria şi cei ce se deplasează pe Drumul Naţional 6, dinspre Alexandria către Bucureşti. (JGR)