Una dintre ultimele teme de control ale Direcţiei Sanitar Veterinare şi Siguranţa Alimentelor Giurgiu s-a desfăşurat la o serie de unităţi din industria agroalimentară. În perioada 10 octombrie – 11 noiembrie inspectorii DSVSA au controlat condiţiile de punere în liberă circulaţie a produselor alimentare de origine animală din import cât şi evaluarea şi încadrarea lor  în clasa de risc alimentar. În urma controalelor au fost amendate trei unităţi (două magazine alimentare şi o unitate de fabricare a apei de masă). În cadrul Biroului Siguranţa Alimentelor de Origine Animală (BSAOA) a fost eliberată încă o autorizaţie de funcţionare a unui depozit fără regim de temperatură înregistrându-se alte 4 magazine alimentare şi două baruri. Acelaşi BSAOA a recoltat 752 de probe de sânge pentru depistarea pestei porcine clasice, 249 de probe pentru anemie infecţioasă ecvină, 231 probe pentru influenţă aviară, 28 de probe pentru West Nile (care anul trecut făcea ravagii în Europa), pentru bruceloză şi ”Blue Tongue”, nedepistându-se vreun animal bolnav. Tot în această perioadă – după cum ne spunea directorul DSVSA Giurgiu, Nae Dumitru – au fost dirijate la abatorizare un număr de 15 bovine pozitive la Leucoza enzootică.

JGR

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.