Și dacă ministra de Finanțe este pe cale de a legaliza prostituția de ce n-am face și educație în acest sens. Aflăm astfel că 20 de organizaţii neguvernamentale cer Ministerului Educaţiei introducerea în şcoli a unei noi materii obligatorii: educaţia sexuală. Solicitarea vine ca urmare a cazului din Segarcea, unde un tânăr infectat cu HIV ar fi transmis, intenţionat, acest virus mai multor femei. După moartea lui, două tinere au fost depistate seropozitive.

Cazul tânărului bonav de SIDA din Segarcea a readus în discuţie lipsa orelor de educaţie sexuală din şcolile româneşti. Iată de ce 20 de organizaţii neguvernamentale cer Ministerului Educaţiei ca această materie să intre în categoria celor obligatorii. Adolescenţii nu află de la părinţi mai nimic despre bolile cu transmitere sexuală şi despre metodele de contracepţie, susţin cei care au semnat solicitarea.

Sunt copii care… acest subiect nu l-au discutat niciodată cu părinţii sau cu prietenii lor”, spune Călin Veronica, dirigintă la Liceul Spiru Haret din Bucureşti. Trebuie precizat că România ocupă unul dintre primele locuri în clasamentul ţărilor europene cu incidenţă crescută a bolilor cu transmitere sexuală. Un milion de români suferă de o boală cu transmitere sexuală, arată cele mai recente statistici ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.