Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Vlaşca”,  al judeţului Giurgiu,  în perioada 23 – 26 decembrie echipajele de intervenție au  fost solicitate și a intervenit la 35 de evenimente. Din acestea 26 de intervenţii au fost pentru acordarea primului ajutor calificat și transportul pacienților către  Unitatea Primire Urgență al Spitalului județean. Așa cum ne declarau medicii de gardă ele s-au datorat în primul rând consumului exagerat de alimente și băutură mai ales în zilele de 25 și 26 decembrie . Tot în această perioadă s-a înregistrat un singur accident rutier, soldat cu o victimă, ce a fost transportată la U.P.U. Bagdasar.

Au avut loc de asemenea  și 8 incendii, din care 6 de vegetație uscată și două de locuințe. Pentru prevenirea  producerii incendiilor ISU vine cu recomandări care dacă ar fi  fost respecate, incendiile provocate ar fi putut fi prevenite: –  izolarea termică a sistemelor de încălzit faţă de materialele combustibile din apropierea acestora;

– interzicerea folosirii mijloacelor de încălzire defecte, improvizate, supraîncălzite şi nesupravegheate;- interzicerea folosirii  articolelor pirotehnice artizanale (specifice perioadei sărbătorilor de iarnă) în apropierea materialelor combustibile, în locuri publice sau în locuri cu pericol de incendiu;- interzicerea folosirii instalaţiilor electrice defecte, supradimensionate sau cu improvizaţii. (Jurnal)