În data de 16 octombrie, ora 13.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat (judeţul Dolj), s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, la volanul unui autoturism marca BMW, cetăţeanul bulgar Mitev E., în vârstă de 23 de ani. Acesta a prezentat la control un permis de conducere bulgăresc. La verificarea documentului în bazele de date, poliţiştii de frontieră au constatat însă că acesta era fals şi că cetăţeanul în cauză nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Câteva ore mai târziu, tot la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat cetăţeanul bulgar Samodoumov Z ( 52 ani), la volanul unui autocamion marca MAN, cu numere de înmatriculare bulgăreşti. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autovehiculul are numerele de înmatriculare expirate din data de 08.08.2013.
În aceeaşi zi, în același Punct de Trecere a Frontierei, Calafat, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră și cetăţeanul român Alin B. (35 ani), la volanul unui autoturism marca BMW , cu numere de înmatriculare bulgăreşti.
Controlul de frontieră a constatat că certificatul de înmatriculare şi cartea de identitate, ale autoturismului, sunt false, numerele aplicate pe acesta fiind atribuite unei alte maşini.
În toate cele trei cazuri de mai sus , poliţiştii de frontieră au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, uz de fals, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu numere false de înmatriculare.

(Jurnal Press)