Instituția Prefectului intervine fără rost în bătălia politică dintre PNL și PSD din Consiliul Județean – a declarat vineri, 23 ianuarie, într-o conferință de presă secretarul general al PNL Giurgiu, Marian Măroiu. Ieri, Nicolae Bădălău a intrat la prefecta Nina Crișu la ora 10.30,  iar după o oră la Consiliul Județean a ajuns o hârtie care anunța că s-au atacat în Contenciosul Administrativ cele patru hotărâri care priveau pierderea calității de consilier județean a PLR-iștilor Andrei Ovidiu, Chiran Adrian și Matei Cătălin, și respectiv eliberarea din funcție a Vice Președintelui Cristian Marciu.

Din păcate – a  mai declarat Marian Măroiu – a mai fost atacată și o altă hotărâre prin care se stabilise nivelul taxelor și tarifelor percepute de instituțiile județene din subordinea CJ. Prin a ceastă decizie prefecta Nina Crișu a paralizat toată activitatea Teatrului ”Tudor Vianu”, care nu va mai putea să susțină spectacole pentru că trebuiau stabilite valorile biletelor. Fără a avea aceste nivele de taxe și tarife și alte instituții sunt afectate (n.a. –  Muzeul județean, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale etc.) întrucât nu se vor mai încasa de exemplu taxe de urbanism nu se pot elibera certificate, dar nici nu se mai pot elibera alte avize care presupuneau plata unei taxe ori plata unui tarif! Legea Administrației publice locale revede ca atunci când se atacă o hotărâre în contencios să se spună mai întâi care este greșeala, pentru a fi remediată. Dacă și după remediere nu ești mulțumit de răspunsul primit abia atunci ataci hotărârea respectivă.

Referindu-se intervenția intempestivă a prefectei Măroiu a precizat : Este foarte grav ce a făcut prefectul Nina Crișu și sper ca pe viitor să nu se mai amestece în activitatea CJ Giurgiu, și să-și vadă doar de avizarea legalității actelor. În adresa prin care a tacat Hotărârea CJ Giurgiu,  Prefectul Nina Crișu a invocat amănunte puerile precum ar fi faptul că aceste nivele de taxe și tarife n-au fost publicate în presa locală și pe siteul CJ! Este incorect, a declarat Marian Măroiu, pentru că ele au fost publicate conform legii în două publicații locale și pe site-ul CJ. Iar celelalte patru hotărâri menționate la începutul intervenției mele s-au atacat chipurile pentru că nu trebuiau adoptate în regim de urgență!

Heliade CĂLIN

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.