tigari1360599670-1366234879Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit, ascunse într-un autocar diverse bunuri, susceptibile a fi contrafăcute şi 800 pachete cu ţigări fără marcaje fiscale, pe care un cetăţean român a  încercat să le introducă ilegal în ţară. 

 În data de 20 decembrie, ora 05.00 dimineața, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetăţean turc, la volanul unui autocar care efectuează curse pe ruta Turcia-România. Cu ocazia controlului  efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în cala acestuia 185 perechi de încălţăminte, 86 flacoane de parfum, toate inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, cît  şi 800 pachete cu ţigări fără marcaje fiscale. La cercetări, s-a constatat faptul că produsele aparţin cetăţeanului român Viorel M., în vârstă de 33 de ani, pasager în autocar.

Pasagerul  a declarat că a cumpărat bunurile din mai multe magazine din Istanbul – Turcia, cu scopul de a le comercializa la diferite târguri în România.

Existând suspiciunea că sunt contrafăcute, bunurile au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţişti de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşiri infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produsele identice sau similare şi  a infractiunii de ,,deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 tigarete.

(Jurnal)