undeaascunspachetedetigari1-1397581759

   Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit, în două cazuri, peste 1.000 de articole de încălțăminte, îmbrăcăminte şi parfumerie, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute…

În data de 08.12.2015, ora 07.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocar care circulă pe ruta Turcia – România, cetăţeanul turc Erdal K., în vârstă de 37 ani.

            Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în cala acestuia, în mai multe pungi din plastic, 115 articole de încălțăminte și 192 flacoane de parfum, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute.

La cercetări, s-a stabilit că bunurile aparţin șoferului turc care nu deținea documente de proveniență sau certificat de calitate pentru marfa transportată.

Acesta a declarat că are bunurile de la un conaţional şi urma să le predea unei persoane ale cărei date de identitate nu le cunoaşte, în Capitală.

În cursul serii, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi punct de frontieră au efectuat formalităţile specifice, pe sensul de intrare în ţară, pasagerilor dintr-un alt autocar care circula pe ruta Turcia – România.

            Cu ocazia controlului efectuat , poliţiştii de frontieră au descoperit în cala autocarului, în mai multe cutii de carton, 245 articole de îmbrăcăminte, 415 articole de încălțăminte și 115 flacoane de parfum și apă de toaletă, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute.

La cercetări, s-a constatat că bunurile aparţin cetăţeanului turc Engin K., în vârstă de 32 ani, pasager în autocar şi care nu deținea documente legale pentru marfa transportată.

Bărbatul a declarat că a preluat bunurile din Istanbul – Turcia şi urma să le transporte în Bucureşti, la sediul unei firme. În ambele cazurile, bunurile, susceptibile a fi contrafăcute, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.

 (JURNAL)