În noaptea de 07/08 octombrie poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că persoane necunoscute, au forţat sistemele de închidere ale unui spaţiu de depozitare din staţia C.F.R. Băneasa, judeţul Giurgiu, de unde au sustras mai multe componente electrice (relee, siguranţe, priză releu etc.).  În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat suspecţii, trei minori, în vârstă de doar şapte ani.  În prezent aceştia sunt cercetaţi în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,furt calificat”.

Două zile mai târziu (09 octombrie), poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Giurgiu erau sesizaţi  că automotorul care tracta trenul de persoane pe traseul Giurgiu – Grădiştea a fost avariat de un obstacol pus pe calea ferată.

Ca urmare a sesizării, la faţa locului s-au deplasat atât poliţişti de la Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Giurgiu, Poliţia Municipiului Giurgiu, Secţia de Poliţie Rurală Comana cât şi specialişti criminalişti din cadrul Serviciului Criminalistic al I.P.J. Giurgiu, care au efectuat verificări pentru stabilirea condiţiilor în care s-a produs evenimentul şi a împrejurărilor în care a apărut obstacolul pe calea de rulare.

În urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii au identificat doi suspecţi, de 23 şi 26 ani, ambii cu domiciliul în comuna Mihai Bravu, judeţul Giurgiu. Cercetările au demonstrat că în noaptea de 08/09 octombrie  au sustras de la pasajul de trecere la nivel cu calea ferată (km.41+850 metri), Mihai Bravu, o şină de cale ferată în lungime de 8 metri, care servea drept parapet de dirijare a circulaţiei. Balustrada a fost smulsă cu ajutorul unui autoturism de teren, iar în cădere aceasta a dislocat o dală din pasajul de trecere care a ieşit în calea de rulare a trenului, ulterior avariind baia de ulei a automotorului care tracta trenul de persoane pe traseul Giurgiu – Grădiştea. Bucata de şină sustrasă a fost transportată de cei doi, cu ajutorul aceluiaşi autoturism, pe un teren aparţinând unuia dintre cei doi suspecţi, unde a şi fost descope-rită de poliţişti.

Valoarea prejudiciului cauzat (bucata de cale ferată şi avariile automotorului) urmează să fie stabilită şi comunicată de partea vătămată. Cei doi suspecţi sunt cercetaţi acum în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, distrugere şi semnalizare falsă, urmând a se stabili dacă fapta acestora a pus în pericol siguranţa în traficul pe calea ferată. Iată că ceea ce anticipam nu de mult, când declaram că nu este departe vremea când hoţii vor fura calea ferată cu tot cu tren se pare că a venit!

C.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here