gata-cu-cozile-la-vami-aplicatia-care-te-va-scuti-de-orele-pierdute-la-punctele-de-frontiera-351501

            Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit, în cala unui autocar care venea din Turcia, aproximativ 170 flacoane de parfum și peste 500 articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetățeni români au încercat să le introducă ilegal în ţară. 

           În data de 15.06.2016, ora 08.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean turc la volanul unui autocar ce efectuează curse pe ruta Turcia – România.

          Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport și a celor 25 de pasageri, poliţiştii de frontieră au descoperit, în cala autocarului, mai multe colete în care se aflau 168 flacoane de parfum și 535 articole de îmbrăcăminte și încălțăminte (tricouri, cămăsi și pantofi sport), inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că bunurile aparţin cetățenilor români Vasile M., în vârstă de 34 de ani domiciliat pe raza județului Dâmbovița și Livian I., în vârstă de 41 de ani cu domiciliul în București, pasageri în autocar. Aceștia au declarat că au cumpărat bunurile dintr-un bazar din Istanbul urmând să le comercializeze în diferite piețe din România.

Bunurile în valoare totală de aproximativ 77.000 lei, dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.

(Jurnal)