descărcareDuminică 6 decembrie, de Ziua Sfântului Nicolae, doi inimoși producători din industria alimentară,  sprijiniți de ALDE  (Alianța Liberalilor și Democraților) Giurgiu, au organizat  un praznic dedicat familiilor nevoiașe din municipiu cât și fanilor acestui partid.  O masă de la care nu au lipsit tradiționalele preparate românești : fasolea cu cârnați, varza cu afumătură și mămăliguță, mitititeii și cârnații la grătar.

Inițiatorii acestei surprize gastronomice au fost,  doi dintre membrii Organizației ALDE Giurgiu, Dragoș NIIA -administratorul fabricii de mezeluri ”MATIS”  ( 1 Decembrie -județul Ilfov) ce are deschise în municipiu două magazine mereu asaltate de consumatorii giurgiuveni  și patronul Brutăriei – Cofetărie ”PAINILĂ”, Adrian CÂNDEA, binecunoscut publicului datorită deselor sale acțiuni caritabile.

 Reprezentanții presei locale au fost la rândul lor invitați, alături de o serie de politicieni locali. Evident că au fost prezenți cei doi copreședinți ALDE Giurgiu, Toma Petcu și Alexandru Basangiac , cărora li s-au alăturat , președintele Consiliului Județean Giurgiu, Vasile Mustățea, viceprimarul Alexandru Vladu, consilierul Ilie Clement, Nicu Ștefan,  Marius Stanciu, Ovidiu Andrei,  Cristi Anculescu și mulți alți membri marcanți ai partidului.

descărcare (1)

Acțiunea a fost primită cu mult entuziasm de cele peste 400 de persoane prezente la restaurantul Dorobela (șos. Oinac), bucurându-se de această masă creștinească, deși, după cum știm,  ne aflăm în plin post al Crăciunului.  Cei cu care am stat de vorbă au primit  acest gest ca pe un dar neașteptat, dar binevenit , declarându-ne cu sinceritate că nu își pot permite oricând să pună pe masă asemenea preparate. De precizat că atât staff-ul organizației cât și cei doi organizatori nu s-au sfiit  să-i servească pe  giurgiuvenii dornici să guste din bucatele oferite de sponsori. O acțiune pe care cei de la ALDE, după cum ne declara copreședintele acestuia, Toma PETCU, se va mai repeta până la sfârșitul acestui an, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă, încercându-se a se acoperi în acest mod, după cum spunea Adrian CÂNDEA, o plajă cât mai mare din rândul persoanelor defavorizate atât la nivelul municipiului cât  județului Giurgiu.

descărcare (2)

(Crăciunescu Alexandru)

2 COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.