migranti-sirieni-descoperiti-vama-veche_thumb2În data de 15 august, puțin peste miezul nopții (ora 01.30), la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară cetăţeanul turc Serdal K., în vârstă de 35 ani, la volanul unui autocamion cu remorcă, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, fructe din Turcia pentru Danemarca.

Cu ocazia controlului specific, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, folosind aparatura pentru detecţia bătăilor inimii, a depistat  în cabina şoferului, ascunse sub patul de odihnă al acestuia, doi tineri.

La cercetări, s-a constatat că cele două persoane sunt cetăţeni sirieni, în vârstă de 16 respectiv 19 ani, care au declarat că la sfârşitul lunii trecute au plecat din Turcia cu intenţia de a ajunge în Germania, îndrumaţi fiind, prin telefon, de un conaţional a cărui identitate nu o cunosc. În urmă cu o zi, au fost preluaţi dintr-o parcare din Bulgaria de cetăţeanul turc, Serdal K., care i-a ascuns în cabina camionului.

Poliţiştii de frontieră le-au întrerupt călătoria celor doi, iar conform protocolului româno – bulgar, camionul, şoferul turc şi tinerii imigranţi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

(Jurnal)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here