DSC01176Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au depistat, ascunse într-un camion încărcat cu scaune auto, două persoane de sex masculin, care încercau astfel să intre ilegal în ţară.

În data de 04.12.2014, ora 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu,  s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion marca Renault, cetăţeanul turc Seyhan K., în vârstă de 38 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, scaune auto, din Turcia pentru Franţa.

În urma unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra camionului, ocazie cu care au observat că partea superioară a prelatei semiremorcii este tăiată şi recusută pe interior. Procedând la verificarea camionului, în compartimentul marfă au fost descoperite două persoane de sex masculin asupra cărora nu s-au găsit documente de identitate.

La cercetări, bărbaţii au declarat că sunt cetăţeni afgani şi că au plecat din ţara de origine în luna august 2014, intenţionând să ajungă în Franţa.

Şoferul mijlocului de transport declară că nu a avut cunoştinţă despre faptul că în compartimentul marfă al autocamionului se află ascunse cele două persoane.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, acestea au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.