În vederea prevenirii cazurilor de violenţă în familie, poliţiştii giurgiuveni au lansat un program care, în principal, cuprinde protocoale de colaborare cu mai multe instituţii ale judeţului Giurgiu, opt la număr. Planul de acţiuni, despre care a vorbit şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Giurgiu, comisar şef Cătălin Ţone, cuprinde un număr de patru programe de prevenire: a infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, de prevenire a violenţei în familie, a infracţiunilor contra patrimoniului şi de prevenire a delicvenţei juvenile şi victimizării minorilor.

Dar, de departe, „deliciul” conferinţei de presă susţinute de şeful IPJ Giurgiu l-au constituit cele două cazuri de violenţă în familie, raportate în ultimele zile, mai exact pe data de 13 (zi cu ghinion) martie.

Astfel, este vorba despre două evenimente produse în mediul rural, în localităţile Crevedia Mare şi Bucşani.

În primul caz, un bărbat, în vârstă de 31 de ani, împreună cu mama sa, ambii din comuna Mârşa, au pătruns fără drept în curtea concubinei acestuia, în vârstă de 24 de ani, pe care a ameninţat-o.

Cel de-al doilea, un bărbat de 45 de ani, din comuna Bucşani, pe fondul consumului de alcool şi al unor discuţii în contradictoriu, şi-a agresat fizic soţia, în vârstă de 37 de ani, cu…o furculiţă! Din fericire, rănile nu au fost grave, dar, cu toate acestea, individul a fost reţinut de poliţiştii chemaţi să aplaneze situaţia.

Ambii bărbaţi au fost reţinuţi, iniţial, pentru 24 de ore, şi li s-au întocmit dosare penale pentru lovire, violenţă domestică, violare de domiciliu şi proferare de ameninţări, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale cu propunerea arestării preventive.

(Jurnal)