Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu  (P.T.F. Calafat),  au depistat doi cetăţeni sirieni care au încercat să intre ilegal în ţară folosindu-se de cărţi de identitate italieneşti false. 

În data de 29.10.2014, în jurul orei 12.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat ( judeţul Dolj), s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autoturism  marca Volkswagen, cetăţeanul german Schalimon O., în vârstă de 49 de ani. Împreună cu acesta mai călătoreau alți doi bărbați care au prezentat la controlul de frontieră cărţi de identitate italieneşti.  La verificarea documentelor, poliţiştii de frontieră  au constatat că cele două cărţi de identitate italieneşti corespund din punct de vedere al formei, dar celelalte elemente de siguranţă, respectiv ştampila şi timbrul sec de pe fotografie, au fost aplicate în fals. În urma verificărilor s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţenii sirieni George G. şi Isam I., în vârstă de 27, respectiv 44 de ani. Bărbaţii au declarat că au cumpărat cărţile de identitate de la un cetăţean ale cărui date de identitate nu le cunosc, contra sumei de 500 euro fiecare.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei bărbaţilor, iar conform protocolului româno – bulgar, persoanele în cauză, documentele şi autoturismul au fost predate autorităţile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. (Jurnal)

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here