Doi bolnavi psihic internaţi la Centrul din Bolintin au murit a doua zi de Rusalii. Cei doi au fost victimele unui accident rutier pe Autostrada Bucureşti-Piteşti. În urma acestui accident, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu a declanşat o anchetă de cercetare disciplinară  prealabilă în cazul a trei salariaţi ai Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Bolintin Vale. Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Denisa Cristescu, cei trei au fost de serviciu în data de 24 mai 2010, dată la care doi beneficiari ai C.R.R.N. au părăsit centrul în jurul orelor 20.30, fără bilet de voie şi fără ca personalul să observe lipsa lor. Practic, bolnavii au ieşit din Centru nestingheriţi şi, mai grav decât atât, nimeni nu a observat măcar lipsa lor, până când nu s-a aflat de accident. Cei doi bolnavi au plecat, se pare, la una din benzinăriile din zonă, de unde au fost goniţi, pentru că deranjau clienţii, cerşind permanent.

Se pare că, după ce au părăsit barul respectiv, cei doi au încercat să traverseze autostrada, moment în care au fost loviţi de un autoturism, decedând în jurul orei 22.10. Conform reprezentanţilor DGASPC, comisia de cercetare disciplinară analizează circumstanţele în care cei doi beneficiari au plecat din centru fără bilet de voie şi neînsoţiti, precum şi modul în care personalul aflat de serviciu în seara respectivă şi-a respectat atribuţiile de serviciu. De asemenea, D.G.A.S.P.C. Giurgiu va sesiza Parchetul Giurgiu în legătură cu această situaţie, suspectându-i de neglijenţă în serviciu pe cei trei angajati care aveau obligaţia de a supraveghea beneficiarii. Cei doi beneficiari, în vârstă de 37 şi respectiv 39 de ani, aveau deficienţe neuropsihice şi erau institutionalizaţi în C.R.R.N. Bolintin Vale de peste 15 ani.

Cristina MOISE

1 COMENTARIU

  1. mda…la momentul respectiv -personal insuficient : 1 (una)bucata infirmiera la 70-80 persoane cu deficienţe neuropsihice ,si 1 (una)bucata asistenta la 100 si ceva de persoane cu deficienţe neuropsihice .concluzia :infirmiera si asistenta vinovate ca nu s-au clonat…:)))) bataie de joc la adresa celor „”mici” si fara putere,in schimb in birourile institutiei patroane „se bat de musca ” multi angajati „capusa”…:))))
    cu stima,
    acelasi Z

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here