bg-picture-023Deși legea spune clar că petardele și artificiile se comercializează numai într-o anumită perioadă a anului și numai de cei care dețin avize în acest sens , unii par a nu se sinchisi de acest lucru. Drama din Clubul Colectiv ar fi trebuit să dea de gândit multora , însă observăm că nu este deloc așa, mai ales când în joc sunt banii…

Așa s-a întâmplat în data de 1 decembrie, chiar de Ziua Națională a României, când polițiștii Serviciului Arme Exploziv și Substanțe Periculoase au desfășurat o acțiune pe linia efectuării de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept pe raza comunei Comana, județul Giurgiu. În urma  acesteia două societăți comerciale au fost identificate cu articole pirotehnice care erau deținute  şi comercializate fără drept.

Articolele pirotehnice au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor, iar pe numele celor doi administratori au fost deschise două dosare penale pentru comiterea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

(Jurnal)