Moda cu cărți scrise în închisoare pentru a-ți înjumătăți pedeapsa se pare că va fi curând desființată. recent  Direcția Națională Anticorupție a făcut o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii și la ministerul Justiției prin care cere modificarea legii privind executarea pedepselor.

Astfel, procurorii anticorupție susțin că este nevoie de o analiză mai riguroasă a lucrărilor științifice scrise de cei condamnați definitiv, având în vedere că există mai multe persoane care au reușit să iasă mai repede din închisoare după ce au scris mai multe cărți, notează b1.ro.

Se dorește analizarea  cu atenție a lucrărilor de către o comisie, iar în funcție de calitatea și autenticitatea    lucrărilor științifice  să se stabilească  cât se va deduce în final din pedeapsa cu închisoarea. O  măsură pertinentă în condițiile in care   din câte am observat tot mulți deținuți  care în libertate nu au  citit   mai mult de două cărți, și alea probabil de povești,  în detenție  și-au descoperit brusc  talentul scriitoricesc deși bagajul lor de cuvinte  este la fel de bogat ca  cel  al unui copil de  scoală primară. În acest fel scriitori precum Gigi Becali sau George Copos au ieșit din închisoare mai devreme…(Jurnal) 

 Scriitorul Gigi Becali, surprins  în timpul procesului de creație…

10922840_10153723408739746_3392685285857544893_n-193x300

1 COMENTARIU

  1. Dacă n-ar fi fost eliberat,lui Gigi i-ar fi căzut un măr în cap și ar fi redescoperit legea atracției universale:
    G-greutatea unui corp în cădere liberă este egală cu m-masa corpului înmulțită cu g-accelerația gravitațională…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.