dragnea4_69855500_41228700Procurorii DNA susțin, în motivele de apel depuse la ÎCCJ, că pedeapsa de 1 an de închisoare cu suspendare aplicată de instanța de fond lui Liviu Dragnea în dosarul „Referendumul” are un cuantum simbolic în raport cu gravitatea infracțiunii săvârșite, iar pedeapsa a fost greșit individualizată. Instanța Supremă de fond a apreciat pericolul social redus al faptei, implicit cuantumul modic și modalitatea de executare a pedepsei aplicate inculpatului Dragnea, numai prin raportare la accesarea fără drept a datelor personale, fără a analiza și încălcarea libertății de vot și modul umilitor în care acesta a tratat electoratul”, precizează DNA, într-un comunicat citat de Agerpres.

Instanța Supremă va judeca în 28 septembrie primul termen al apelului în dosarul Referendumul în care Liviu Dragnea a fost condamnat, în luna mai, la un an de închisoare cu suspendare și un termen de încercare de trei ani.

DNA a făcut apel și consideră greșită individualizarea pedepsei aplicată lui Dragnea, „cuantumul simbolic de 1 an închisoare și modalitatea de executare cu suspendare, fiind incompatibile cu gravitatea infracțiunii de folosire a influenței funcției de conducere din partid pentru obținerea cvorumului la referendum”.

Demersurile inculpatului Liviu Dragnea demonstrează că vocația și pasiunea sa, ca persoană cu poziție de autoritate și influență a fost de a impune alegătorilor să voteze …—’mai adu-i p-ăia de pe la țară!’ Libertatea de alegere pe care o au cetățenii și dreptul de a vota sau nu au fost tratate de inculpatul Liviu Dragnea ca un moft al acestora și nu ca un imn al demnității umane și libertății de opțiune. Deși, libertatea votului este un drept care trebuie apărat cu orice preț, fiind dovada palpabilă a libertății individului, inculpatul Dragnea a acționat și s-a manifestat ca și cum alegătorii sunt simple obiecte ce pot fi extrase din casă prin oferirea de spectacole cu clovni, baloane și zâne sau chiar cu forța, conform voinței și interesului inculpatului: ‘Băi, dar organizați-vă să mi-i aduceți pe toți la vot, băi! Îi legați, îi luați în brațe‘”, susțin procurorii.

( Agerpres pentru Jurnal)

 

 

1 COMENTARIU

  1. Eu cred ca procurorii au comis o mare eroare sa iasa in spatiul public cu un asemenea rechizitoriu,mai ales sfarsitul textului de mai sus este de-a dreptul apoteotic! Daca n-ar rade si curcile din Caramidari ,in mod sigur ar putea constitui un studiu de caz pentru studentii de la Drept ,iar pentru cei de la Filologie ar fi o sursa inepuizabila de perle lingvistice.Am inteles insa de la „analistii” omniprezenti in studiorile TV ca aproape tot rechizitoriul este cam la fel,ceea ce denota ca cei carora le este adresat textul sunt considerati „obiecte necuvantatoare”si nu oameni dotati cu ratiune,dreapta judecata si lipsa de patima ,atunci cand este vorba de viata si de moarte,de libertate si privare de libertate! Dar cand anormalul a devenit normal si viceversa,nimic nu ne mai poate mira!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.