După valul de anchete şi arestări ce i-a luat ca din oală pe baronii locali şi pe parlamentari, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a depăşit Biserica la capitolul  încredere” în cel mai recent sondaj al IRES, din 18-19 decembrie.

Chiar dacă atât DNA cât și Biserica au fost creditate cu  66% dintre cei chestionaţi, DNA a avut de partea ei 27% dintre români la capitolul “foarte multă încredere”, în timp ce Biserica numai 23%.  SMURD  s-a clasat pe locul 1 în acest Top al încrederii populației în instituțiile statului,  fiind creditat de 88% dintre cei chestionați, în timp ce pompierii s-au clasat pe locul secund, 80% dintre români spunând că au multă și foarte multă încredere în aceștia. Armata ocupă locul al treilea, 81% dintre cetățeni declarând că  au multă și foarte multă încredere în soldați.

Iată deci că Direcția Națională Anticorupție se plasează pe locul 4 în top, apoi vin Biserica, Diaspora românească, DIICOT, SRI şi Justiţie. În concluzie cetățenii simt nevoia de o curățire rapidă și adâncă a societății, simțind că măsurile de până acum, sunt singurele potrivite la situația din acest moment din țară.

După cum se vede IRES a introdus, în premieră, în topul încrederii, Diaspora și Facebook-ul, doi dintre actorii determinanți în rezultatul recentelor alegeri prezidențiale, din acest an. Chiar dacă diaspora nu este o entitate coagulată și structurată, 60% dintre români spun că au multă și foarte multă încredere în aceasta, se arată în analiza sociologică. În Facebook au multă și foarte multă încredere 42% dintre românii chestionați, în timp ce 39% dintre respondenți susțin că au puțină și foarte puțină încredere. În Justiție au foarte multă încredere 54% dintre români .

Citiți în Jurnal giurgiuvean din 30 decembrie sondajul complet, și veți afla cât are premierul Victor Ponta și cu cât pleacă acasă la capitolul încredere, Traian Băsescu… (Jurnal)

2 COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.