migranti-frontieraJoi,  21 aprilie, poliţiştii de frontieră doljeni au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale. Astfel, în jurul orei 17.45,  la intrare în P.T.F Calafat, înainte de efectuarea controlului de frontiera, o persoană de sex masculin a fost observată în timp ce cobora dintr-un camion, care circula din Bulgaria spre România. Bărbatul a escaladat un gard şi a încercat să pătrundă într-o livadă cu pomi, pentru a evita controlul de frontieră.

Imediat, polițiștii de frontieră au intervenit pentru reţinerea şi identificarea  persoanei. La cercetări s-a stabilit că este vorba despre cetăţeanul turc Ibrahim A., în vârstă de 26 de ani.

 Ac (Jurnal)esta a declarat că a călătorit până în Bulgaria ascuns în cabina unui camion, plătind suma de 300 euro, cu intenţia de a ajunge în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “tentativă de trecerea frauduloasă a frontierei de stat”.

Conform  protocolului româno – bulgar,  persoana a fost preluată de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

(JURNAL)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here