Dacă până la venirea lui Florinel Stănică atât presa cât și posturile locale de televiziune erau permanent solicitate pentru a reda activitatea educativă a acestei instituții, proiectele și programele dezvoltate în cadrul Penitenciarului, cu scopul reeducării deținuților, la scurt timp după instalarea acestuia ca director orice cale de dialog cu jurnaliștii a fost întreruptă. De ce îi este teamă directorului Penitenciarului Giurgiu, de presă? Conform sintagmei ”Țiganul când se vede împărat…” , Stănică a afișat de la începutul mandatului său de director o atitudine ostilă reprezentanților presei. E cert că omului nu-i convenea ca băieții ăștia să-și bage nasul în bucătăria sa. Deși,  în mod paradoxal, fostul jurist,  îndeplinise, până la momentul numirii sale, chiar rolul de ofițer de presă al Penitenciarului!? Cu siguranță bomboana pe colivă, în relația atât cu cei din Penitenciar, dar mai ales  cu cei din afara acestuia, a pus-o scandalul telefoanelor mobile introduse în Penitenciarul Giurgiu, caz în care Florinel Stănică a dat, așa cum îi este caracterul,  vina tot pe… presă. După ce a  mimat  mai mult, o relație bună cu liderii câtorva ziare locale, cerându-le ca de fiecare dată să ia legătura cu ofițerul său de presă, omul nici până astăzi nu a catadicsit, măcar o dată, să trimită vreun comunicat către publicația ce găzduiește acest material, după cum ne declarau chiar jurnaliștii acesteia. Dar vorba cu ”cine seamănă vânt va aduna furtună” iată că începe să se contureze și la Penitenciarul Giurgiu,  între timp salariații dându-și seama cam cu cine au de-a face… Hotărât să iasă la pensie din această funcție , Florinel Stănică a înțeles însă că pentru a-și cimenta poziția, și a fi tot timpul la curent cu tot ce se întâmplă ”sub el”, îi trebuie niște sfetnici de taină; dar nu niște salariați competenți, din sistem, ci oameni cu un caracter îndoielnic, pe care să-i poți manipula ușor… Și așa au apărut cei doi ciraci desemnați să îndeplinească toate lucurile ”murdare” din instituție, și pe care îi vom numi la momentul oportun.

S-ar putea crede chiar despre Penitenciarul Giurgiu că este o instituție publică atipică. Căci în ciuda faptului că  face parte din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, nu pare a se supune regulei de informare a opiniei publice asupra activității desfășurate dincolo de zidurile acestei instituții.
Din păcate de aproape 2 ani, lumea află informații ce ar trebui să fie publice, doar pe surse, fără să avem confirmări sau detalii din partea instituției. Acest lucru se întâmplă de când manager al Penitenciarului este Florinel Stănică, un “ofițer” care după ce și-a dorit cu ardoare postul de jurist a crezut că poate îndeplini și rolul de director. Deși și-a început ”cariera” cu teamă, ușor-ușor însă a început să creadă tot mai mult  în el și în forțele sale. Unii spun că și în relațiile sale…Și iată cum a înțeles Florinel să-și exercite atribuțiile funcției: prin lipsă ( aproape totală), de comunicare și printr-o cenzură a informațiilor, care nu are nicio legătură cu Penitenciarul Giurgiu.

Ultima dovadă a duplicității acestui personaj, ra fi un caz consumat recent…La data de 14.10.2014, în jurul orei 19.30, pe șoseaua Bălănoaiei din municipiu, a avut loc o acțiune a Poliției Rutiere. Care s-a extins până în Penitenciarului de Maximă Siguranță  Giurgiu. Pe surse aflăm că echipajul acestei structuri specializate s-a deplasat, la o solicitare, chipurile, spre a testa cu aparatul special destinat, un angajat al acestei instituții care se afla în serviciu (tocmai intrase în tura de noapte). Ce căuta echipajul acolo, în interiorul Penitenciarului? Cine i-a solicitat pe polițiști și pe ce bază legală au procedat aceștia la acea  testare urmează a fi stabilit în perioada următoare. Este însă cert că agenții Penitenciarului beneficiază de un ”tratament special”, recomandat de directorul atotputernic și influent, Florinel Stănică. Din sursele noastre și afirmațiile celor prezenți la această descindere, echipajul s-a prezentat chiar la solicitarea directorului Penitenciarului Giurgiu!? (Va urma)

(Belphegor)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.