După ce – aşa cum scriam într-un număr trecut al publicaţiei – Inspectoratul Şcolar şi-a înşurubat la conducere două piese extrem de controversate, prof. Petre Petre, un personaj lovit de anonimat şi Alexandru Burgui, un oportunist de profesie, provenit din lotul de pomină al lui Marin Anton (PDL), iată că schimbările în sistemul de învăţământ giurgiuvean nu se opresc aici. Aşa se face că în locul lui Ion Baiarac, la conducerea celei mai galonate unităţi şcolare din judeţ, liceul Ion Maiorescu, apare cvasi-necunoscuta Delea Mirela, profesoară de engleză, al cărui frate este însă un  membru marcant al PSD Giurgiu, deseori întâlnit în funcţiile de conducere al unor instituţii cheie din judeţ.

O numire pe cât de surprinzătoare, pe atât de inoportună zicem noi, prin faptul că fostul director, Ion Baiarac,  militant de seamă al Fundaţiei de sprijin pentru reclădirea liceului giurgiuvean, tocmai primise asigurări, în calitatea sa de director, din partea mai multor sponsori, privind sume importante ce ar fi putut rezolva problema spinoasă a refacerii clădirii liceului. O şansă pe care nou-instalata în fotoliul de director nu credem că o va recâştiga prea curând. Graba cu care probabil pesediştii l-au înlocuit pe Ion Baiarac vorbeşte lesne despre întâietatea satisfacerii clientelei politice în detrimentul intereselor generale ale comunităţii.

T.F.

2 COMENTARII

  1. ohohohooooooooo nesatulule ti-a venit si lu matale rindu bre.mai lasa si pe altii.acu sa nu crezi ca sunt de acord cu madama myry dar nici cu mata nu mi-e rusine.asa ca ciocu mic si joc de glezne ca doar esti de meserie prof de educatie fizica si sport,mai ai pina ti-o face astia statuie ca lui EMINOVICI.spor la treaba

  2. Din respect pentru Liceul ‘Ion Maiorescu”,unde si eu am fost elev in urma cu multi ani,am adunat si pastrat in arhiva personala diferite documente despre aceasta prodigioasa institutie de invatamant din Giurgiu .Am aflat astfel,ca in perioda 1949-1969,din cei 5 directori pe care i-a avut liceul,unul a fost profesor de desen,doi de educatie fizica,unul de socio-umane si unul de fizica,deci toti numai barbati.Asa ca ,de ce sa nu fie director si o distinsa doamna profesoara de engleza?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.