O nouă problemă ce mutilează de ceva timp aspectul citadin al municipiului este cea a parcărilor la domiciliu cu vehicule de tonaj ridicat. Mai concret – după cum ne spunea directorul general al Direcţiei Administraţiei Domeniului Public şi Privat, Liviu Popazu – au apărut tot mai multe maşini de marfă parcate în spaţiile alocate autoturismelor aparţinând locatarilor din ansamblurile blocurilor din municipiu.

„Am văzut zilele trecute chiar şi autobuze parcate la scara unor blocuri, vehicule care obstrucţionează accesul celorlalte autoturisme şi nu înţeleg de ce proprietarii nu le lasă în parcările autorizate, mai ales că pe timp de noapte nu plătesc nimic, sau de ce nu le parchează la sediul firmelor de care aparţin” – ne declara directorul Popazu. Acesta făcea totodată un apel către cei care-şi lasă maşinile staţionate în sensurile giratorii din municipiu, împiedicând în acest mod nepermis, circulaţia, avertizându-i că oricând pot avea surpriza de a li se ridica autoturismul pentru această infracţiune. Directorul DADPP refuza

să-şi închipuie ce s-ar întâmpla dacă aceste aspecte se vor repeta şi atunci când zăpada va cădea masiv în municipiu. Întrebat care sunt proiectele aflate în derulare la această dată la care zăpada bate la uşă, directorul Popazu a spus: „Pe lângă proiectul de apă şi canalizare, aparţinând Societăţii „Apa Service”, ca şi cel de introducere şi racordare la gaze naturale a întregului municipiu, mai există proiectul de îngropare a cablurilor aeriene, care se va finaliza în cursul anului 2014. Este foarte important pentru noi în ce stadiu ne prinde zăpada. Suntem mulţumiţi însă că 2011 va fi primul an în care zona Teatrului de Vară va fi funcţională, fiind rezolvat întreg acest perimetru. Strada Mărăşeşti a fost asfaltată deja cu un prim strat, în timp ce străzile adiacente au fost în totalitate pietruite, fiind perfect circulabile.”

Începând cu data de 1 decembrie în oraş va demara campania de „împodobire”, ce face parte din ansamblul lucrărilor destinate întâmpinării sărbătorilor de iarnă.

„Un motiv pentru agenţii economici de a da o mână de ajutor edililor pentru ca oraşul să arate cât mai atrăgător, atât pentru cei

ce-l tranzitează, dar mai ales pentru noi, locuitorii acestuia. Pentru acest lucru este nevoie – indiferent de problemele materiale pe care le acuzăm – să facem efortul ca spaţiul economic pe care-l gestionăm să arate cât mai atrăgător, ca un pom împodobit, plin de culoare şi de lumină. Este timpul să folosim exemplul celor din străinătate, manifestând ingeniozitate, spirit civic şi mai ales respect faţă de comunitate, faţă de noi înşine. Fiecare dintre agenţii economici trebuie să-şi pună întrebarea în preajma apropiatelor sărbători creştineşti, cum ar dori să arate magazinul sau sediul de societate în care vor trebui să intre…” – a mai spus directorul DADPP Giurgiu.

F.T.