CONCURS-DIRECTORI-300x225Directorii de scoli şi inspectorii şcolari vor fi numiţi din anul şcolar viitor doar prin concurs. Este decizia recent a lui Pavel Năstase, ministrul Educaţiei. Ea vine după ce MEC s-a gândit și s-a răzgândit asupra acestei decizii. Astfel după ce a anunțat că directorii nu mai au voie să ocupe această funcție decât prin concurs, la câteva săptămâni, o altă decizie preciza că directorii numiți pot rămâne oricum pe funcție.

După scandalurile create de numirile politice pe posturile de directori și de inspectori din Inspectoratele de Învățământ , iată că s-a ajuns la o decizie ce pare a fi una finală. Posturile actuale sunt ocupate temporar, până la sfârşitul anului, ca să nu existe blocaje în învăţământ. Vom avea grijă să fim transparenţi în organizarea concursului, a spus ministrul Educaţiei, adaugând că, până la sfârşitul anului 2017, va apare o nouă lege a Educaţiei Naţionale. Pavel Năstase  a mai făcut promisiunea  creşterii salariilor cu 15 la sută pentru tot personalul din învăţământul din România, mărirea burselor şi gratuitatea transportului feroviar pentru studenţi, această ultimă măsură intrând déjà în aplicare.

(Jurnal)

 

2 COMENTARII

  1. Super, încă o lege a educației de la încă un ministru. Concurs național sa fie, vom fi atenți la mizeriile pesediste, știm ce înseamnă transparenta pentru ei. #noapteacahotii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here