Plantare-Isalnita_31-oct_Foto-Mihai-Diaconu_01Plecând de la recenta acţiune a Asociaţiei “Prietenii Pădurilor” aceea de  a planta peste un milion de puieţi într-o singură zi, cu sprijinul pădurarilor din 250 de ocoale silvice din toată ţara (private sau de stat), am dorit să aflăm ce se întâmplă şi la Giurgiu în această primăvară în acelaşi context.

La nivelul judeţului Giurgiu, mai exact, al Direcţiei Silvice Giurgiu, se acţionează permanent pentru împădurire, nefiind absolut necesară stabilirea vreunui record, a precizat, pentru  „Jurnal Giurgiuvean” purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice, Ionuţ Militaru.

„Ne-am propus, în schimb, ca pentru perioadele de împădurire stabilite pe parcursul acestui an, să acoperim un total de 114 hectare, cu un număr de aproximativ 400.000 de puieţi, în total. Numai pentru Ocolul Silvic Giurgiu avem de împădurit 47 de hectare, atât în regenerări artificiale, cât şi în regenerări naturale”, a mai precizat Ionuţ Militaru.

Pentru prima perioadă de împădurire, cea care se derulează în aceste zile, sunt alocaţi, pentru regenerări artificiale, circa 6250 de puieţi, în special plop, pentru cele zece hectare din Ocolul Silvic Giurgiu (nouă hectare) şi Ocolul Silvic Comana (un hectar). Totodată, pentru aceleaşi împăduriri de primăvară, dar de această dată pentru regenerări naturale, ale suprafeţelor parcurse cu lucrări de tăieri progresive, sunt alocaţi circa 150.000 de puieţi, pentru Ocolul Silvic Comana (100.000 de puieţi) şi pentru Ocolul Silvic Bolintin (50.000 de puieţi).  Pentru a vă da seama de însemnătatea acestor acţiuni, precizăm că în România, în fiecare oră, sunt defrişate ilegal circa trei hectare de pădure, lucru susţinut în special de organizaţiile de mediu, care cer introducerea de ore de educaţie silvică în şcoli.            

(O.C.)