În perioada 15.062012-29.06.2021, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu, a efectuat un număr de 36 de controale vizând atât domeniul sănătăţii animalelor cât şi domeniul siguranţei alimentare.

După cum ne declara directorul DSVSA, Nae Dumitru, în cele  11 controale efectuate  ce către Biroul de  Inspecţie au fost aplicate mai multe amenzi şi avertismente. În timp ce la o patiserie a fost aplicat un avertisment pentru neîntreţinerea corespunzătoare a spaţiilor de producţie, administratorii unei ferme de pui au fost sancţionaţi cu o  contravenţie în valoare de 2000 lei. O amendă contravenţională de 1200 lei a primit chiar şi un medic veterinar concesionar.

Odată  cu această serie de controale s-au efectuat şi  instruiri, fiind semnate protocoale cu Asociaţia Judeţeană de Vânătoare şi Pescuit Sportiv Giurgiu, Direcţia Silvică şi fondurile de vânătoare, privind implementarea programelor de supraveghere pentru boala „limbii albastre”, „rabie” şi influenţă aviară.

T.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.