ghidConform unui comunicat sosit la Redacţie, Direcţia Generală Anticorupţie a elaborat „Ghidul de informare pentru cetăţeni în relaţia cu structurile Ministerului Afacerilor Interne”.

Ce au de câştigat cetăţenii din acest ghid? El vine în întâmpinarea nevoii cetăţenilor de a fi informaţi cu privire la acţiunile şi autorităţile statului, urmărind facilitarea accesului la informaţie, creşterea gradului de încredere şi reducere corupţiei birocratice şi administrative.

Ghidul cuprinde informaţii utile pentru cetăţeni în vederea obţinerii de documente ce sunt eliberate de fiecare structură din cadrul MAI, prezentarea infracţiunilor de corupţie, documentele necesare în vederea eliberării unui act administrativ specific fiecărei structuri, taxele aferente şi modalităţile de plată, termene de eliberare, etc. precum şi promovarea pe fiecare pagină, a liniei telefonice gratuite a Direcţiei Generale Anticorupţie – 0800.806.806 (apelabilă gratuit din orice reţea, inclusiv cea de telefonie mobilă).

De precizat că pe site-ul oficial al DGA, există şi o variantă electronică extinsă a acestui ghid care cuprinde, pe lângă informaţiile din varianta tipărită şi modele de formulare sau specimene de documente. Materialul a fost diseminat către structurile Ministerului Afacerilor Interne de la nivel teritorial şi către cetăţeni.

*** În situaţia în care un funcţionar din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vă solicită o sumă de bani sau bunuri contra unui serviciu vă rugăm să sesizeze imediat acest abuz  la structura teritorială din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.