Deşi trecerea fostului lider PDL Giurgiu, Marin Anton la USL pare pentru cei mai mulţi dintre noi, giurgiuvenii, un fel de „anus contra naturii”, calculele din spatele cortinei arată cu totul altceva. Transferul pe un post de vicepreşedinte al PNL, al celui care numai cu o lună în urmă hulea întreaga suflare liberală giurgiuveană, acuzând-o de crasă incompetenţă, umilind-o printr-un act dement (blocarea  bugetului Consiliului judeţean), ce a scos – la scurt timp- sute de oameni în stradă, nu numai că pare un gest nebunesc din partea liderilor liberali ci şi o bătaie de joc la adresa fervenţilor susţinători ai acestei grupări politice locale. „Lucrurile însă nu sunt întotdeauna ce par a fi”.  În cazul de faţă, liderii liberali parcă ar fi urmat strict strategia lui Lyndon Johnson, cel de-al 36-lea preşedinte al Americii care, în privinţa unui aprig duşman politic ce tocmai dorea să i se alăture, intuind victoria sa în alegeri, îşi sfătuia susţinătorii: „Lăsaţi-l să ni se alăture în campanie. Prefer să ştiu că e în cort şi se pişă afară decât să stea afară şi să se pişe în cort !”

Prin manevra de a-i primi în partidul pe care l-au discreditat cu orice prilej, şi, colac peste pupăză, de a le mai oferi şi câte un portofoliu vizibil la pupitrul de comandă, lui Marin Anton şi Mihai Dobre (fost prim- vicepreşedinte al PDL), acestora li s-au anulat definitiv polii de influenţă pe care îi mai aveau în rândul gloatei de susţinători.  Gestul de clemenţă al liderului liberal, Lucian Iliescu, nu-l face pe acesta să ignore faptul că cel care a trădat o dată o va face şi a doua, şi-a noua oară… Şi cu toate acestea realitatea nu poate fi evitată, faptul că cei doi (Anton şi Dobre) au sunat goarna exodului portocaliu al primarilor de comune şi directorilor din deconcentrate în tabăra liberalilor. În acest nou context, social democraţilor – atâţia câţi încă mai sunt – nu le va rămâne altceva de făcut decât a se resemna, mulţumindu-se cu firimiturile majoritarilor din Alianţă, de fiecare dată când se va pune problema reprezentării USL în vreo structură. Acesta este de fapt motivul scheunatului lamentabil al liderului PSD, Nicolae Bădălău. Nemulţumirea lui Bădă nu vine pe fondul unui simptom al moralei, ci din teama că prezenţa lui Marin Anton l-ar putea izola, de la masa greilor alianţei. Revenind la fugari, acestora li se citeşte în ochi  nostalgia vremurilor când călăreau pe cai mari. Mai ales directorilor de deconcentrate ce vor trebui să aleagă acum, între a demisiona sau a se obişnui cu exerciţiul umilinţei zilnice. Unii dintre ei chiar şi-o merită, şi mă refer aici în primul rând la  şeful Inspectoratului Şcolar Giurgiu, Alexandru Burgui, un profesoraş de ţară, de mâna a doua, a cărui menire a fost să satisfacă „in extenso” clientela pedelistă, un personaj caragialesc, a cărui suprasuficienţă a făcut din păcate destule victime. Suplinitori mediocrii, profesori avansaţi peste noapte sau transferaţi la comandă, iată doar o parte din „marile realizări” ale inspectorului şef.

Frustrările beneficiarilor acestei mari migraţii politice însă, de abia acum încolo vor începe. Fiecare pedelist şi-a luat o maşină „de maşină”, şi-a început o casă sau şi-a terminat o vilă, lucruri ce vor fi mai greu realizabile pe viitor. Zmeiilor de ieri abia li se mai aude glasul. După dizolvarea „in corpore” a pedeleului, din „Taie şi Spânzură”, Marin Anton se va transforma încet, încet într-un „Yes- man” în variantă mioritică, adică în… „Înghite şi taci”! Sunt voci care susţin că umilinţa lui Anton nu a fost însă de ajuns, de aceea el  ar fi completat şi un cec cu multe zerouri (are balta peşte!, la Prundu!) ca o modestă contribuţie la  prezenta campanie electorală. Să fie primiţi!! Cu siguranţă că cei doi amin(tiţi) mai sus, îşi vor încheia cariera lor politică imediat ce USL-ul va câştiga alegerile din toamnă, iar PNL-ul, suprapopulat, îi va trage pe linia de triaj pe toţi aceia pe care i-a folosit doar ca pe nişte cartuşe de manevră.

Bad Man

1 COMENTARIU

  1. Traim intr-o tara in care lipsa de moralitate este pusa la rang de noblete.Nimic din ceea ce stiam ca tine de principii nu mai este valabil.Suntem, in general, o gloata de manevra,lipsita de coloana vertebrala,pe care smechrii, oportunistii,non-valorile ne-o modeleaza dupa bunul lor plac. Atat.Ne meritam soarta meschina…

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.