carneposc-465x390

Din păcate cetățenii nu vor să înțeleagă că târgul de la Călugăreni nu este autorizat , motiv pentru care aici nu este voie să se comercializeze animale. Un alt lucru pe care-l omite cumpărătorul este acela că orice produs cumpărat trebuie fiscalizat , iată de ce multora li se confiscă produsele cumprate, în cazul de față carnea pentru că nu posedă documente de proveniență.

În consecință un scandal de proporţii a avut loc duminică ( 20 decembrie), de dimineaţă în timpul controalelor efectuate de poliţie în târgul de animale de la Călugăreni. Oamenii legii au verificat toate transporturile de animale, dar şi produsele din carne. În urma controalelor, atât vânzătorii, cât şi cei care au cumpărat animalele pentru masa de Crăciun au fost sancţionaţi.
Negustorii au scos porcii la vânzare încă din toiul nopţii. Ei au fost însă deranjaţi de poliţiştii care au vrut să vadă dacă au toate actele în regulă. Un număr de 60 de poliţişti de la Inspectoratul Judeţean al poliţiei Giurgiu au fost prezenți  duminică dimineaţa  în târgul de la Călugăreni. Maşinile în care se puteau găsi animale au fost oprite de poliţişti şi verificate.

În urma controalelor, mai mulţi porci vii şi carcase pline cu carne,care erau transportate în condiţii improprii şi fără acte de provenieinţă au fost găsiţi de poliţişti.Proprietarii au fost sancţionaţi de către poliţia economică şi de către inspectorii de la Direcţia Sanitar-veterinară, iar carnea a fost conficată.

Mai mult, poliţiştii au confiscat şi animalele cumpărate de cei prezenţi la târg. Astfel că, a izbucnit un scandal de proporţii. Înfuriat la culme că poliţiştii i-au confiscat porcul pe care tocmai îl cumpărase, un bărbat s-a luat la bătaie cu omul legii şi a încercat să dea cu maşina peste el.

În urma controalelor, au mai fost descoperite şi cantităţi foarte mari de cereale care nu aveau acte de provenienţă. Duminică, la prima oră a fost descoperită o dubiţă în care se aflau aproape două tone de cereale.Toată marfa a fost confiscată de poliţişti pentru că proprietarul nu avea acte care să dovedească faptul că deţine în mod legal acele cereale. Astfel de controale au loc în această perioadă în toate târgurile din ţară.

 Agenții de poliție ce au oprit autoturismele    au  explicat că se dispune confiscarea cărnii pentru că este transportată în condiţii necorespunzătoare şi pentru că nu are acte de provenienţă. 

Poliţiştii au găsit chiar şi porci sacrificaţi, abandonaţi în zonele controlate. Pur şi simplu nimeni nu a recunoscut că îi aparţine carnea. Autorităţile sanitar-veterinare şi Poliţia au confiscat inclusiv carnea celor care s-au aprovizionat la târg fără a avea acte pentru carnea cumpărată de la comercianţi. De asemenea, a fost confiscată şi carne de porc descoperită în maşini oprite în trafic…(surse: tvr, evz…)

(Jurnal)