Consiliul Judeţean Giurgiu are în vedere iniţierea în perioada următoare a unui proiect de hotărâre privind instituirea unei taxe pentru maşinile de mare tonaj, care tranzitează drumurile judeţene şi comunale de pe teritoriul judeţului nostru. Este vorba despre maşinile care transportă nisip, piatră, precum şi alte materiale rezultate în urma excavaţiilor făcute de balastiere.

,,Locuitorii care stau în zona balastierelor au foarte mult de suferit deoarece din zi în zi văd cum le crapă casele şi nu pot face nimic pentru a împiedica acest lucru. Singura şansă a acestora ar fi existenţa unui act normativ care să stopeze acest fenomen. Sunt foarte multe balastiere în Giurgiu. Am înfiinţat Direcţia Judeţeană de Transport tocmai pentru a lucra cu propria firmă,” a precizat în cadrul ultimei conferinţe de presă, preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu.

Acesta a mai menţionat, că are cunoştinţă de faptul că şi în alte judeţe din ţară a fost introdusă o astfel de taxă, şi că există posibilitatea ca din luna decembrie taxa să fie aplicată şi la Giurgiu. Cu sprijinul acesteia Consiliul Judeţean, prin Direcţia de Transport, îşi va putea permite să facă rost de bani pentru întreţinerea drumurilor judeţene şi comunale.

Cele mai multe balastiere funcţionează în judeţul nostru în comunele Ulmi, Găiseni, Floreşti-Stoeneşti, Grădinari şi Buturugeni.

Cristiana Macarie