Cu câteva săptămâni în urmă Sorin Ovidiu Vântu ne promitea mari dezvăluiri despre cine ne conduce cu adevărat țara și care ar fi mecanismul păpușarilor ce trag sforile ”democrației” în România. Între timp Vântu chiar s-a ținut de cuvânt venind cu fel și fel de declarații din închisoare . Iată conform celor de la ziuanews o nouă postare de la Penitenciarul Jilava în care acesta oferă o serie de sfaturi prețioase oamenilor politici. Totodată, el devoalează cam cât costă un mandat de parlamentar și care este intenția lui Victor  Ponta  în legătură cu decretul de graţiere… 

Postarea denumită de către controversatul afacerist „Curs practic pentru începători”,  debutează cu un subcapitol în care face o sugestie plină de ironie, tuturor politicienior României: Domnilor, investiți în pușcării, investiți în viitorul vostru!

Dar iată cum sună sfaturile sale, în integralitatea lor:

 După cum bine știți, o campanie electorală pentru Parlament va costa între 200 și 400 mii de euro. Banii aceștia îi luați de la diverși oameni de afaceri și îi restituiți prin contracte cu statul, contracte la niște prețuri uriașe, prețuri care cuprind plata datoriei (că doar nu veniți cu bani de acasă), profitul afaceristului și încă ceva în plus pentru voi. Așa că, mai devreme sau mai târziu, veți scrie alături de mine la celebra revista a penitenciarului,Mlădițele Jilavei”, sau alături de Copos, Voiculescu și alții,  la nu mai puțin celebra revistă a penitenciarului Rahova, „Înmugurim printre zăbrele”. Sloganul „Nu vă fie frică, /Că Băsescu picăeste o amăgire, iar Ponta nu va da niciun decret de grațiere; nu-i șade nici în caracter, nici în interes. Vă voi explica după alegeri de ce spun asta. Aceste lucruri fiind clarificate, hai să vă spun ce vă așteaptă aici și de ce v-am adresat îndemnul de mai sus. Din telenovela de mare succesCu Gigi la Poarta Albă”, v-ați familiarizat cât de cât cu intrarea în instituție, cu dubele de transport deținuti și cu „Academia de fotbal Hagi”. Din această lectură vă veți familiariza cu penitenciarul Jilava.

Voi încerca să fiu ghidul dvs. printre celule, deținuți și gardieni. Vă voi desluși practicile deținuților și ale gardienilor, tabuurile, trucurile și condițiile reale de detenție. Sper ca, după ce veți citi toate aceste lucruri, îmi veți înțelege demersul și veți face ceea ce trebuie pentru a ne simți cu toții aici ca o mare și fericită familie.

Lăsând ironiile pentru când ne vom întâlni, voi face la început o descriere a stabilimentului, apoi procedurile de încarcerare, apoi repartizarea pe celule. Voi continua cu un dicționar minimal al termenilor folosiți de către locatari, pentru o mai bună orientare în peisaj. Structura etnică, însoțită de mici incursiuni antropologice, va constitui un punct de reală atracție pentru voi și vă veți convinge că am devenit un adevărat Levi Strauss al pușcăriilor. Cât despre mâncare, voi încerca să mă ridic la nivelul unui Bogdan Teodorescu, pentru a vă convinge că merită să introduceți stabilimentul pe harta turismului gastronomic, evident, cu niște mici investiții în produse.

Tot cu niște mici investiții în tifon, apa de la Jilava ar putea fi îmbuteliată și vândută chiar și pe piața franceză, făcând Evian-ul să își ceară singur ieșirea de pe piață. De tifon este nevoie pentru a separa larvele de libelulă care curg la robinet odată cu apa. Dar voi detaila despre toate acestea în următoarea postare. Vă las acum să vă ocupați de candidații voștri. Nu vreau ca perspectiva pe care v-am deschis-o să împieteze asupra performanțelor electorale. Doar trebuie să faceți rost de bani, nu? Altfel cum să ajungeți aici?”

 

 

1 COMENTARIU

  1. daca nu ai bani ,nu ai privilegiul de a ajunge la puscarie!!!!!!!!dragi mari hoti,sa stiti ca cel mai bun lucru pe care ar trebui sa-l pretuiti cu adevarat este LIBERTATEA sub toate formele ei!asa ca fiti liberi si nu veti ajunge ingraditi de propriile patimi ,pasiuni,boli…..:!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.