De miercuri 15 ianuarie va intra în vigoare un nou Ordin prin care se modifică Ordinul ANPC nr. 392/2013 privind condițiile ce trebuie îndeplinite la comercializarea pâinii și produselor de panificație.Conform acestui ordin pâinea nu va mai putea fi vândută ca până acum la un loc cu detergenții sau parfumurile din magazin ci doar în magazine sau spații special amenjate desfacerii acestui produs.

Așa cum ne declara președintele Rompan, Aurel Popescu, textul ordinului, modifică și completează Ordinul nr. 392/2013 privind stabilirea condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească operatorii economici care comercializează produse de panificație pe teritoriul României
La Art. 8. (1) se precizează : Produsele de panificaţie se comercializează numai în unităţi autorizate pentru comercializarea produselor alimentare , cu respectarea condiţiilor igienico-sanitare prevăzute de legislaţia în vigoare. În cazul magazinelor generale, produsele de panificaţie se comercializează în zone special amenajate astfel încât să nu intre în contact cu alte produse. Un ordin pe care mulți îl consideră extrem de benefic pentru consumator, acesta fiind de multe ori nevoit să cumpere pâinea ce stătea pe raft alături de soluțiile de curățat vesela sau cele de combatere a gândacilor. (T. Florian)

2 COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.