Dezvăluirile  realizatorului postului  B1 Tv, Robert Turcescu , că ar fi fost  ofițer  sub acoperire, lucrând pentru serviciile secrete , iscă tot felul de comentarii în spațiul public, dar și din partea celor ce lucrează în sistem. Ofițer SRI în perioada 1992 – 1999, senatorul PSD Daniel Savu spune despre „spovedania” jurnalistului Robert Turcescu că e o „balivernă” și că acesta nu urmărește altceva decât să crească popularitatea temei propuse de Traian Băsescu privind ofițerii acoperiți care candidează la prezidențiale.

Într-un interviu acordat stiripesurse.ro, acesta a spus că există trei argumente pentru care dezvăluirea lui Turcescu nu ar fi reală: „1. Armata nu are ofițeri acoperiți; 2. Un ofițer acoperit nu primește fluturaș de salariu; 3. Un acoperit nu are documente de identitate MApN”.

„Armata are ofițeri, dar noțiunea de ofițer acoperit plătit este pentru serviciile secrete, ai un dublu salariu, te supui unor reglementari și deconspirarea este la fel de gravă, cea personală. Deci tu depre tine dacă spui că ești ofițer acoperit și chiar ești, suporți rigorile legii, de la 2 la 7 ani închisoare. Locotenent-colonel ajungi doar în rezervă, dar dacă cineva s-a gandit să-l facă ofițer, nu înseamnă că l-a făcut ofițer acoperit. Livretul de armată nu este o dovadă că ești ofițer acoperit, cred că nu stăpânește bine noțiunile. Nu știu ce e cu fluturașii ăia, poate a făcut niște servicii de consultant pentru Armată, l-au luat aia moderator, l-au luat pentru comunicare, poate presta niște servicii de presă pentru armată, când armata dorea să comunice ceva. Dar nu, asta cum să spun, nu are nicio legătură cu calitatea de ofițer acoperit”, a declarat Daniel Savu, pentru stiripesurse.ro.

Turcesu riscă până la 7 ani de închisoare 

Conform Codului Penal, dezvăluirea jurnalistului ROBERT TURCESCU, ce face parte din categoria secretului de stat, se pedepseşte cu închisoare până la 7 ani.  Pentru decizia de a face publică această informaţie, Robert Turcescu ar putea fi cercetat penal. Noul Cod Penal prevede o pedeapsă de la doi la şapte ani de închisoare pentru persoanele care dezvăluie un secret de stat. Astfel, potrivit articolului 303 – „Divulgarea informaţiilor secrete de stat”, „Divulgarea, fără drept, a unor informaţii secrete de stat, de către cel care le cunoaşte datorită atribuţiilor de serviciu, dacă prin aceasta sunt afectate interesele unei persoane juridice dintre cele prevăzute în art. 176, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. (Jurnal giurgiuvean)

 

 

 

1 COMENTARIU

 1. Marele sforar a aruncat o poantă în eter și o mulțime de tăietori de frunze la câini s-au aruncat să dezlege enigma despre „acoperit”.În isteria creată Marele Păpușar își freacă mâinile și zice:”Ce-mi plac poantele mele!”.Între timp,tăietorii de frunze aşteaptă cu înfrigurare ca „autodemascatul”să dea pe blog vreun mesaj ceva!Este posibil ca”descoperitul” să-și bata joc de ei și să scrie ceva de genul:
  Un pilar cu pila lungă și-a băgat pila-ntr-o pungă,sau
  Stanca stă-n castan ca Stan,sau
  Bucură-te cum s-a bucurat Bucuroaia când a venit Bucur bucuros de la București .
  Tăietorii de frunze mănâncă frunzele și dezleagă misterul:Victor Viorel este acoperitul,ceea ce stabiliseră de mult,fără probe.
  Motivația:trăiește în București,scoate castanele din foc cu mâna altuia si are o „pilă mare”,pe tata-socru. Hai pa !

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.