Signum si spitaleleTrustul Hexi Pharma a avut, multă vreme,  acces la documente importante ale sistemului sanitar, printr-o firmă care s-a ocupat de ordonarea arhivelor spitalelor. Pe bani, firește!  Când nu ordona documentele statului, firma vindea dezinfectanți Hexi.

Grupul de firme al patronului Hexi Pharma nu a avut acces doar la banii sănătății, ci și la informații vitale ale sistemului sanitar românesc.Printr-o firmă specializată în arhivarea de documente, din care Dan Alexandru Condrea deține 90 la sută, trustul acestuia a avut pe mână, în ultimii cinci ani, documentele din arhivele a zeci de spitale din România. Pe alți bani grei, căci și arhivarea costă. Pe lângă serviciile legate de arhive, Signum Service SRL mai vindea spitalelor și produse Hexi Pharma.

 Unul dintre aceste contracte a fost încheiat si de  spitalul județean Giurgiu în anul 2011, pe când director era dr. Mihai PETRE.  Peste 60 de contracte de bunuri și servicii cu aproape 20 de spitale, majoritatea având ca obiect servicii de arhivare a documentelor, i-au adus firmei lui Condrea, numai în 5 ani, atât acces la informațiile spitalelor, cât și suma de 1.522.399 de lei!

Din fericire pentru noi, așa cum ne declara dr. Elena Dinu, actualul manager general al Spitalului județean de Urgență Giurgiu, Spitalul nostru nu a încheiat însă contracte cu Hexi Pharm pentru achiziționarea de produse. 

Legătura dintre Hexi Pharma și societatea ”Signum Service” nu este numai la nivel de patronat. Firma de arhivare își are sediul la aceeași adresă cu fabrica de dezinfectanți care se află în centrul celui mai mare scandal public din ultimii ani din domeniul sanitar, scandal pornit de la dezvăluirile echipei de investigații de la Gazeta Sporturilor. 

(Jurnal)