Postul Sfintei Marii este un post cu data fixă, începe în fiecare an pe 1 august si se termina in ziua Adormirii Maicii Domnului (15 august).

Postul Sfintei Marii este un post aspru, daca tinem seama de faptul ca Biserica Ortodoxa ne cere ajunare până la ora 15.00, in zilele de luni, miercuri si vineri, iar dupa aceasta ora, ne cere sa consumam mancare uscata. Nici in celelalte zile, nu avem parte de un post usor: marti si joi se mananca fara ulei, iar sambata si duminica avem dezlegare la untdelemn si vin. Facem mentiunea ca in Pravila Mare se precizeaza ca in acest post avem dezlegare la untdelemn si vin si in zilele de marti si joi. În Postul Sfintei Marii avem o singura dezlegare la pește, pe 6 august, când praznuim Schimbarea la Față a Domnului pe Muntele Tabor.
Pentru linistea acelor crestini, care din motive binecuvantate, nu se pot abtine de la mâncare până la ora 15.00 și nici nu pot urma recomandarea Bisericii de a mânca fără ulei, adica o mâncare cât mai uscată, Sfântul Ioan Gură de Aur spune:
„Stapanul nostru e blând și cu omenie, nu ne cere nimic peste puterile noastre”!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here